Relax · Tehno - Nauka

Robot turistički vodič

Toyota Motor Corporation nedavno je objavila da je razvila robota-turističkog vodiča, koji će pratiti posetioce kroz Toyota Kaikan Exhibition Hall u Toyota City, Aichi Prefecture, u Japanu. Novorazvijeni robot je opremljen sa potpuno autonomnim mogućnostima kretanja za izbegavanje prepreka i sa pokretljivim prstima, što mu omogućava da potpisuje autograme. Robot takođe, može da komunicira sa posetiocima kroz kombinaciju verbalne komunikacije i gestova.

TMC primenjuje tehnologije mobilnosti i proizvodnje, kroz specifičan pristup stvaranju u razvijanju Toyota Partner Robota, koji će pomagati ljudima u njihovim svakodnevnim poslovima, i uz to kreirati zdravo i prijatno društvo u budućnosti. Toyota Partner Roboti su bili predstavljeni u Toyota Group Pavilion-u tokom Svetske izložbe u Aichi, u Japanu, 2005 godine. Od tada, TMC je bila posvećena kontinuiranom razvoju ovih robota, sa fokusom na četiri područja u kojima mogu biti od najveće koristi ljudima: pomoć u koćnim poslovima, pomoć u zdravstvu, pomoć u proizvodnji i pomoć u ličnom transportu na kraćim destinacijama.

TMC planira da uključi saznanja iz perioda upotrebe robota turističkog vodiča u Toyota Kaikan Exhibition Hall, da nadalje unapredi razvoj robota.

Leave a Reply