Logo Solar-Therm-Biomasa
Tehno - Nauka

Sajam obnovljvih izvora energije

U Novom Sadu se od 10. do 12. aprila 2013. godine održava drugi Međunarodni sajam obnovljivih izvora energije SOLAR-THERM-BIOMASA 2013. Ovaj poslovni događaj međunarodnog karaktera organizuje firma ICM International iz Beograda, a održaće se na Novosadskom sajmu.

Sajam SOLAR-THERM-BIOMASA 2013 je zamišljen kao platforma za promociju proizvoda i razmenu iskustava i znanja iz područja obnovljivih izvora energije, a okupiće proizvođače, distributere opreme, mašina, kao i brojne profesionalce iz ove oblasti.

Logo Solar-Therm-Biomasa

U isto vreme, na Sajmu će se održati i edukativni poslovni forum, na kome će stručna i profesionalna lica održati predavanje i obuku instalatera, a biće održane i prezentacije o sigurnosnim  sistemima za gašenje požara na solarnim panelima, gorionicima i kotlovima za biomasu, geotermalnim i ventilacionim sistemima, regulaciji temperature i raznim drugim zanimljivim temama o kojima će govoriti stručni predavači.

Medju ucesnicima su kompanija iz Srbije, Hrvatske, Nemačke, Slovenije, Bugarske, Novog Zelanda, na neki od njih su: Sol Navitas, Termo-Gas, Bisol group, Plan-net, Gvozdic elektronik, Prosol, Solar Tehnik, Hermi, Ellon, Solarity BG Ltd, Alumil, Franke Solar, Star Jela, Hickor Bay Enerprises, Qixin New Energy Gmbh, Logo, Termomont, Alumil, Feman, Pro X Bronto, SCHÜCO Solar, ALU KOENIG STAHL…..

U okviru sajma se organizuju i  poslovni B2B susreti čiji učesnici mogu biti izlagači i posetioci Sajma. Učešće na Međunarodnim poslovnim susretima je besplatno, a registrovati se možete na web stranihttp://solartherm.talkb2b.net/.

Drugog dana Sajma, održaće se zanimljiva panel diskusija na temu „Od velikog potencijala do realizacije u oblasti OIE i EE“, na kojoj će biti reči o potencijalu Srbije u oblasti obnovljivih izvora energije, šta je do sada učinjeno u ovoj oblasti, koje su prepreke sa kojima se suočavamo, koliko su duge zemlje ispred nas i drugo.

Na ovoj panel diskusiji, govoriće Tanja Stojanović iz Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Aleksandar Car iz Instituta Mihajlo Pupin, Vladimir Katić sa Fakulteta Tehničkih nauka, Aleksandar Vlajčić iz JP „Elektroprivreda Srbije“ i Tanja Knežević iz preduzeća Eco life.

Ostali učesnici/ce panela biće u prilici da aktivno učestvuju u diskusiji i postavljaju pitanja na predloženu temu.

Prvi Međunarodni sajam obnovljivih izvora energije SOLAR-THERM 2012 održan je prošle godine. Udeo stručnih posetilaca ove manifestacije bio je čak 95 odsto, od čega su oko 40 odsto bili posetoci koji u svojim kompanijama imaju rukovodeća mesta, sa pravom ugovaranja i donošenja odluka o investicijama.

Leave a Reply