samsung-kuca
Tehno - Nauka

Samsungova Premium kuća kao pametna kuća budućnosti

U nesvakidašnjoj saradnji sa ekskluzivnim dizajnerima i proizvođačima nameštaja, B&B Italia i Arclinea nastao je jedinstveni model doma koji se odlikuje inovacijama i vrhunskim dizajnom

Kompanija Samsung Electronics, jedan od svetskih lidera u oblasti inovacija u digitalnim kućnim aparatima, otvorila je danas vrata Samsung “Premium kuće”, posebno dizajniranog ekskluzivnog izložbenog doma u Berlinu na sajmu IFA 2013. Kuća će biti otvorena tokom IFA 2013, te će posetioci moći da dožive vrhunsko kućno okruženje sa potpuno funkcionalnom kuhinjom, dnevnim boravkom i perionicom, dizajniranim i uređenim u bliskoj saradnji sa vodećim proizvođačima dizajniranog nameštaja, B&B Italia i Arclinea. U Samsung “Premium kući” biće prikazani Samsungovi najnoviji kućni aparati, a posetioci će moći da isprobaju unapređene funkcije i uvere se u vrhunski dizajn uređaja namenjenih domaćinstvima.

samsung-kuca

“Potrošači danas ne žele samo prostor u kojem žive, već i prostor na koji su ponosni i u kojem uživaju da provode vreme”, izjavio je BK Jun, predsednik i generalni direktor Divizije elektronskih uređaja široke potrošnje u Samsung Electronics Co., Ltd.. “Samsung je pronašao savršenu ravnotežu između kućnih aparata i dizajna, koja inspiriše potrošače da više uživaju u svom životu. Mi iznova definišemo kućno okruženje, u odnosu na ono što je ono ranije predstavljalo, na taj način što nudimo sveže perspektive i postavljamo nove trendove u inovacijama za domaćinstva, kao i u dizajnu.”

Smeštena u okviru Samsungovog štanda za digitalne kućne aparate u hali 5.1, Samsungova “Premium kuća” predstavlja dom od 272 m2 sa kuhinjom, dnevnim boravkom, trpezarijom i perionicom veša, opremljenim najnovijim Samsungovim frižiderima, fleks-duo rernama, mikrotalasnim pećnicama, klima uređajem, uređajem za prečišćavanje vazduha, usisivačem i mašinama za pranje veša.

Kako bi se kreirao savršen dom, u kojem je ostvarena harmonija između kućnih uređaja i dizajna, deo sa dnevnim boravkom i kuhinjom osmišljen je i uređen u saradnji sa B&B Italia i Arclinea.

“Električni uređaji su se nekada smatrali nezavisnim uređajima, ali oni sada i te kako ulaze u naše domove i usmeravaju našu kreativnost i dizajn” izjavio je Đorđo Busneli, predsednik upravnog odbora B&B Italia. “U budućnosti ćemo se susresti sa kućnim aparatima koji postaju integrisani u nameštaj”.

“Lep dizajn više nije dovoljan”, izjavio je Silvio Fortuna, generalni direktor kuće Arclinea. “Pred nama je sada izazov da učinimo naš dizajn funkcionalnim, tako da svi mogu u njemu da žive i uživaju. Ovo je uverenje koje delimo sa Samsungom, i mi s nestrpljenjem očekujemo da u budućnosti potrošačima predstavimo nova i uzbudljiva iskustva prilagođena svakodnevnom životu.”

Zajedno sa ponudom za vrhunski način života, članovi nedavno pokrenute globalne kampanje Samsunga “Klub kuvara” (Club des Chefs) će srećnim gostima ponuditi gastronomsko iskustvo svetske klase. Poznati kuvari, nosioci Mišelinovog ranga od tri zvezdice, Mišel Troagro (Francuska) i Kristofer Kostov (SAD), kao i pobednik MOF 2011 Erik Trošon (Francuska) će na licu mesta pripremati ukusne obroke u kuhinji Samsung “Premium kuće”.

Samsungova saradnja sa ovim velikanima međunarodne kulinarske zajednice prvi put u ovoj industriji stručnost i savete kuvara ovog kalibra integriše u rad Samsungovih timova stručnjaka – od najranijih stadijuma razvoja proizvoda do ispitivanja i konačne faze proizvodnje, sve do razvoja i puštanja na tržište novog asortimana kuhinjskih aparata. Uz uticaj na buduće proizvode, Samsungov “Klub kuvara” takođe inspiriše sve one koji kuvaju kod kuće, kroz razmenu recepata, tehnika i saveta putem različitih kanala, uključujući i Samsungov novi društveni internet portal (www.samsungclubdeschefs.com).

Samsungova “Premium kuća” će biti otvorena za pozvane posetioce od 5. do 10. septembra. Da biste saznali više o Samsungovoj “Premium kući”, “Klubu kuvara” i najnovijim kućnim aparatima iz Samsunga, molimo Vas da posetite www.facebook.com/samsunghomeappliances.

Leave a Reply