IT · Tehno - Nauka

Saradnja Sočija (Rusija) i Siemens-a za sigurne Zimske olimpijske igre 2014

 

Organizacioni komitet je za potrebe organizacije Zimskih Olimpijskih igara, koje će se održati u ruskom gradu Soči 2014 godine, angažovao sektor za bezbednosne i sigurnosne sisteme grupacije Siemens Building Technologies, jedno od vodećih imena za sigurnost i bezbednost na sportskim manifestacijama, da bi se obezbedio najviši nivo sigurnosti za sve goste i učesnike koje Rusija namerava da primi tokom zimskih Olimpijskih i Paraolimpijskih igara 2014 godine. Raspored planova grada Sočija, koji je urađen u saradnji sa Siemens-om, potvrđuje da će se Soči predstaviti kao pouzdan partner dostojan poverenja Olimpijskog pokreta i da pojačava snage koje će omogućiti da Soči ispuni sva obećanja data Međunarodnom olimpijskom komitetu.

Siemens-ove konsultantske usluge pružile su Sočiju 2014 detaljnu analizu svih tehničkih aspekata sigurnosnog i bezbednosnog koncepta. Koristeći najbolju praksu koju su imali tokom Olimpijade u Atini 2004 i Dohi 2006, Siemens je postavio šemu vremenskog rasporeda za projektovanje, integraciju, implementaciju projekta za bezbednost i sigurnost, uključujući i programe obuke i prenošenja znanja od strane Siemens-ovog tima na organizatore u Sočiju i obezbedio procenu budžeta potrebnog za realizaciju ovog kompleksnog projekta.

Siemens je u svom izveštaju predstavio integrisane sigurnosne i bezbednosne sisteme dizajnirane tako da podrže pouzdanost i sigurnost kretanja ljudi, materija i vozila unutar i izvan teritorije na kojoj će se održati Olimpijada, sa posebnim osvrtom na mogućnosti korišćenja ovih sistema i nakon Olimpijade. Soči 2014 je ovim potezom pokazao da je u potpunosti posvećen tome da na vreme obezbedi sigurne i bezbedne Igre, a u ostvarenju tog cilja udružio se sa najboljima u svetu.

Predsednik Siemens Building Technologies Security System, Jens Wegmann, dao je svoj komentar: “U okviru delatnosti našeg portfolia i mogućnosti, temeljno smo procenili sve sigurnosne aspekte plana za Soči 2014. Tim Sočija 2014, u saradnji sa Vladom, preispitao je sve sigurnosne detalje koristeći najnoviju tehnologiju da bi obezbedio da Zimske Olimpijske Igre 2014 u Sočiju budu siguran i bezbedan događaj za sve učesnike”.

S obzirom da je Soči dobio prava da bude domaćin i organizuje Zimske Olimpijske Igre 2014 godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije, u saradnji sa Sočijem 2014, a u skladu sa novim bezbednosnim propisima Međunarodnog olimpijskog komiteta i Međunarodnih sportskih federacija, implementiraće integrisani sigurnosni sistem na Zimskim Olimpijskim igrama koji koristi iskustva iz prethodnih događaja na Olimpijadama i sličnim manifestacijama.

Dmitrij Černišenko, izvršni direktor Sočija 2014, izjavio je: „Soči svake godine ugosti 4 miliona turista. S obzirom da je grad dobio prava da postane domaćin Igara, možete biti sigurni da će Ruska Vlada obezbediti sve neophodne izvore zaštite kako bi podržali Soči u organizovanju stopostotno sigurnih i bezbednih Igara. Uz pomoć saveta i ekspertize Siemens-a, svetskog lidera u sistemima zaštite i uz pomoć sistema zaštite Ruske Vlade, implementacija sigurnosnih sistema osiguraće da pitanje zaštite bude na zavidnom nivou i da se uspešno sprovodi.“

Leave a Reply