sendzou
Tehno - Nauka

”Šendžou 10” uspešno izveo automatsko spajanje sa modulom

Prekjuče u 13 časova i 18 minuta uspešno izvedeno automatsko spajanje kineskog kosmičkog broda ”Šendžou 10” sa eksperimentalnim modulom ”Tiangong 1”. Ovo je peto uspešno spajanje kosmičkog broda sa modulom ”Tiangong 1”, od lansiranja ovoga modula u septembru 2011. godine.

Tročlana posada kineskog kosmičkog broda u sastavu Nie Haišeng, Džang Sjiaoguang i Vang Japing su kroz prolaz koji spaja kosmički brod i modul napustili ”Šendžou 10” i ušli u ”Tiangong 1”, gde će započeti niz naučnih istraživanja i tehničkih proba u kosmosu.

sendzou

Članovi posade kineskog kosmičkog broda „Šendžou 10″ uspešno su otvorili vrata eksperimentalnog modula ”Tiangong 1”, javila je agencija Sinhua. Tri kosmonauta Nie Haišeng, Džang Sjiaoguang i Vang Japing su kroz prolaz koji spaja kosmički brod i modul napustili ”Šendžou 10” i ušli u ”Tiangong 1”.

Tokom spajanja broda sa modulom, tri tajkonauta će započeti niz naučnih istraživanja i tehničkih proba u kosmosu, što predstavlja još jedan korak ka izgradnji svemirske stanice u budućnosti.

Leave a Reply