Tehno - Nauka

SF film “2012” – najgori po agenciji NASA

“Čast” da bude izabran za najgori naučnofantastični film pripala je filmu “2012”, koji predviđa skoru svetsku kataklizmu. Naučnici NASA kažu da je nemoguće da čestice neutrino, koje su eksplozije na Suncu navodno donele na Zemlju, izazovu zemljotrese, cunamije i cepanje kontinenata, kao što se u filmu dešava .

Tvorci ovog filma su želeli da iskoriste strahovanja ljudi u vezi sa majanskim proročanstvom o kraju sveta 2012. godine, zaključuju stručnjaci NASA.

Među najgorim naučnofantastičnim filmovima, prema mišljenju NASA, nalaze se i “Armagedon”(1998. godine), “Vulkan”(1997.), “Šesti dan” iz 2000., prenosi “Sandej Tajms”.

Za razliku od ovih filmova, pohvalne ocene za realizam su dobili “Blejd raner” Ridlija Skota, koji prikazuje Los Anđeles 2018. godine, “Gataka” u kome genetski inferioran muškarac preuzima identitet genetski superiornog kako bi dobio pravo da putuje u svemir, “Kontakt” u kome Džodi Foster traži vanzemaljski život uz pomoć radarskog teleskopa i “Park iz doba Jure”, gde je misterija DNK jednostavno objašnjena, prenosi Bi-Bi-Si.

Leave a Reply