Hardware · Relax · Tehno - Nauka

Sony donosi bioskop u vašu kuću

Sony predstavlja novu ES (izuzetno visokog standarda) seriju audio-vizuelnih risivera koji oživljavaju zvuk i sliku u vašem domu. Sony još više pažnje posvećuje zvuku visokog kvaliteta, inovativnim video karakteristikama, kao i jednostavnoj upotrebi i nudi kupcima HD audio i video sadržaje.

Nedavno ustanovljeni standard televizije visoke rezolucije (HDTV) ovde je prisutan u punom sjaju. Međutim, ovo je tek početak – u kombinaciji sa vašim HDTV, proširena ES serija nudi surround zvuk koji ispunjava celu prostoriju i stvara vrhunski doživljaj kućnog bioskopa. U nastavku teksta otkrićete budućnost zvuka i slike.

Jednostavna upotreba, zvuk studijskog kvaliteta.

Prepoznatljivi izgled sistema menija PSP® konzole predstavlja osnovu za grafički korisnički interfejs* ES risivera. Jednostavni meni na ekranu vizualizuje konfiguraciju vašeg kućnog sistema i omogućava vam da jednostavno upravljate osnovnim unapred definisanim podešavanjima, kao i da vršite dalja detaljnija podešavanja.

Sva tri modela takođe poseduju ekskluzivnu funkciju Sony Digital Cinema Sound EX Processing. Ovo omogućava prijemniku da oživi zvučni efekat tri različita studija iz studijskog kompleksa Sony Pictures u gradu Culver City u Kaliforniji, što još više doprinosi kompletnom doživljaju bioskopskog zvuka.

Proizvodi ES serije

Multifunkcionalni osnovni sistem – STR-DA1200ES

Elegantni STR-DA1200ES je standardni ES osnovni sistem. Sa sedmokanalnim pojačalom, istinskim HD mogućnostima za rezoluciju slike do 1080p, automatskom kalibracijom digitalnog bioskopa i 7.1-kanalnim audio ulazima/izlazima, STR DA1200ES je početno rešenje za zahtevne ljubitelje kućnog bioskopa.

Integrisani FM/AM tjuner sa 60 memorisanih frekvencija čini ovaj proizvod kompletnim rešenjem za vaš kućni sistem zabave.

Za dodatnu kompatibilnost – STR-DA3200 ES

Model srednje klase kombinuje specifikacije STR-DA1200ES sa dodatnim prednostima formata Blu-Ray i mogućnošću slušanja muzike u više prostorija.

Široke mogućnosti povezivanja uključujući 2/1 HDMI™ ulaze/izlaze čine ovaj model centralnim delom vašeg sistema kućne zabave.

Kompatibilnost sa Linearnim PCM zvukom za do 8 kanala preko HDMI™ ulaza omogućava jedinici da reprodukuje LPCM zvučne zapise koji su zastupljeni na Blu-ray diskovima sledeće generacije , što vam pruža mogućnost da istovremeno iskoristite audio sadržaje i slike visokog kvaliteta sa Blu-ray diskova.

 

Vrhunski doživljaj kućnog bioskopa – STR-DA5200ES

STR-DA5200ES neprimetno kombinuje najnovija dostignuća u tehnologiji precizne reprodukcije zvuka i slike i jednostavnost podešavanja i naprednog rukovanja koja se obično sreće kod proizvoda ove kategorije.

Jedinstveni sistem za automatsku kalibraciju digitalnog bioskopa , koji je razvila kompanija Sony, koristi stereo mikrofon postavljen u prostoriji da podesi veličinu zvučnika, udaljenost, jačinu i ekvilajzer, a rezultat je savršen zvuk sa višekanalnih i stereo izvora. Uz ovaj sistem ide i nekoliko dodatnih Digital Cinema Sound EX Processing podešavanja sa realističnim efektima koncertne dvorane.

STR-DA5200ES ne radi samo sa najnovijim medijima, već može poboljšati kvalitet signala sa postojećih analognih video ulaza zahvaljujući Faroudja DCDi Cinema tehnologiji.

Poboljšanjem video izvora standardne rezolucije kao što je DVD, VHS rekordera i standardna televizija, STR-DA5200ES unapređuje kvalitet slike, koje se onda može gledati u maksimalnoj rezoluciji (1080p) na najnovijim televizorima sa ravnim ekranima ili ekranima sa pozadinskom projekcijom.

Pored uobičajenih audio i video priključaka za kamkordere i ostale hardverske komponente na prednjem panelu, tu je i dodatni USB priključak. Ovaj dodatni ulaz omogućava da se muzika sa odgovarajućih medijskih uređaja poput Sony WALKMAN® plejera sluša preko sistema koji sadrži tehnologiju Portable Audio Enhancer za poboljšavanje kvaliteta zvuka komprimovanih audio datoteka.

Budućnost kućnih bioskopa je stigla

Sve ove karakteristike u kombinaciji sa zvukom najvišeg kvaliteta znače da posedujete najmoderniju tehnologiju u jednoj jedinoj komponenti zajedno sa vrhunskim performansama i upotrebljivošću koja se i očekuje od kompanije Sony.

Kombinovanje ovih novih ES sistema sa vašom HDTV jedinicom pruža audio-vizuelno iskustvo o kome niste mogli ni da sanjate. Budućnost kućnog bioskopa je zaista stigla.

Leave a Reply