Tehno - Nauka

Srpski naučnici govore o HAARP-u

U okviru programa na Dan nauke, 10. jul, CPN organizuje i tribinu na popularnu temu „HAARP i druge zablude o nauci“u Naučnom klubu CPN-a

U okviru obeležavanja nacionalnog Dana nauke, 10. jula, Centar za promociju nauke će završnicu ovog jubileja obeležiti tribinom na izuzetno popularnu temu „HAARP i druge zablude o nauci“.

Prirodna potreba da se pronađe krivac za strašnu nesreću koja je u maju 2014. zadesila Srbiju podstakla je širenje informacije kako je nepogodu, kiše i poplave, izazvala antena postavljena u Srbiji u okviru američkog projekta poznatog po akronimu HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program).

haarp

O tome koliku realnu moć ima ovaj projekat na promene u klimatskom sistemu naše planete i na raspoloženje ljudi, kao i koje su sve to zablude u nauci koje su široko rasprostranjene među stanovništvom a da ih nismo ni svesni, biće reči na tribini u Naučnom klubu CPN-a u četvrtak, 10. jula, u 19 časova. 

Nauka i etika, stavljanje nauke u službu ideologije, ali i generalno o prevarama i podvalama u nauci govoriće eminentni domaći naučnici koji će pokušati da rasvetle brojne zablude u nauci.

Učesnici:

Prof. dr Milan M. Ćirković, naučni savetnik Astronomske opservatorije u Beogradu, i istraživački saradnik Instituta za istraživanje čovečanstva, Filozofski fakultet, Oksfordski univerzitet
Dr Milovan Šuvakov, Intitut za fiziku u Beogradu
Prof. dr Oliver Toković, Filozofski fakultet u Beogradu, odeljenje za psihologiju

Moderator: Slobodan Bubnjević, CPN

2 thoughts on “Srpski naučnici govore o HAARP-u

  1. steluk

    bice jako zanimljivo cuti ove prodavace magle, obzirom da je Kina pre neki dan javno objavila da je ovladala tehnologijom pravljenja vremena.

  2. Аца

    Још само да објаве када ће овладати времепловом и телепортом.

Leave a Reply