Hardware · Tehno - Nauka

Štampač za ljude u pokretu

Minijaturni Brother-ov štampač (A7), na beterije, pogodan za korišćenje u terenskim uslovima

Gotovo u poslednji  minut, Brother je pred ovogodišnji CeBit na tržište izbacio minijaturni štampač, za koji u ovoj kompaniju kažu da je najmanji na svetu.

Ovaj model tzv. “Mini Printer” je toliko mali da bez problema može da stane u unutrašnji džep jakne, a sa samim radom ovog štampača mogli su da se upoznaji svi posetioci Brother-ovog štanda na CeBit-u.

Mini štampač je na Evropsko tržište izbačen u Avgustu. Štampač se odlikuje brzinom štampanja od 4 strane u minuti u neuobičajenom A7 formatu, a može da štampa na širokom spektru medija, uključujući ti i nalepnice, adresne nalepnice i razne formulare.

Štampač se napaja Litijum-Jonskom baterijom – koja sa jednim punjenjem može da “odštampa”  oko 1000 stranica. Štampač je u operativnoj upotrebi izuzetno tih i gotovo neprimetan.

Kako Mike Dinsdale, šef marketinga u Brother-u, navodi štampač je pogodan za upotrebu u kombinaciji sa notebook računarom ili PDA uređajem, a sa njima može da komunicira preko USB ili IrDA porta.

“Iznenađeni smo velikim interesovanjem za ovim proizvodom” kaže Mike i dodaje,”Takođe, veliko je i interesovanje proizvođača lap-top kompjutera i sličnih ručnih uređaja.” Ovaj šrampač je naročito pogoda za upotrebu na terenu, pa je stoga i najpogodnije rešenje za medicinske ekipe, upotrebu u avijaciji i pomorstvu, ali i mobilnom e-poslovanju.

Leave a Reply