Tehno - Nauka · Zanimljivosti

Staza budućnosti moto trka u Misanu

 Misano

MisanoJedna od najpoznatijih staza u svetu moto trka, Misano World Circuit implementirala je opremu kompanije Cisco u celokupnu svoju infrastrukturu, a sa ciljem da u potpunosti izađu u susret zahtevima učesnika Moto GP trke svetskog šampionata. Misano World Circuit je odabrao da primeni Cisco-ve mrežne, bežične, bezbednosne i unifikovane komunikacione tehnologije na celokupnom svom prostoru od četiri kvadratna kilometra.

Misano

Mreža će pomoći organizatorima trka na stazi u Misanu da isporuče nove visokokvalitetne usluge za gledaoce, učesnike trka i prateće osoblje. Na primer, video tok može biti proširen na bežičnu mrežu tako da ljubitelji mogu da dobiju informacije o trci u stvarnom vremenu, kao što su prolazna vremena i statistika, preko ručnih uređaja ili smartfona. Sponzori mogu da isporučuju ciljne reklame direktno gledaocima i raznolike interaktivne usluge mogu biti na raspolaganju VIP i korporativnim klijentima. Dodatak bežičnih lokacijskih usluga će omogućiti direktoru trke da vidi lokaciju vozila hitne pomoći i osoblja podrške.

“Svake godine preko 600,000 posetilaca dolazi u Misano ring i to pred organizatore postavlja puno novih zahteva koji se odnose na infrastukturu, ,” objasnio je Renzo Rossi, ICT Menadžer infrastructure Colacem S.p.A., vlasnika Misano World Circuit. ” Znali smo da je Cisco pouzdan partner pošto smo primenili naš prvi Cisco ruter još 1989. godine, ali smo izabrali Cisco i zato što je to bila jedina kompanija koja je odgovorila na sve naše zahteve sa jednim rešenjem visoke performanse za podatke, zvuk, video, bezbednost i mobilnost.”

Stefano Venturi, Potpredsednik (Cisco Inc.) i generalni direktor Cisco Italije, je rekao: “Izvršni tim u Misanu deli Cisco-vu viziju mreža kao platforme koja ne samo da će promeniti način na koji radimo već i način na koji živimo, igramo se i učimo”.

Leave a Reply