Hardware · Tehno - Nauka

Surround zvučni sistem za okorele gejmere

Logitech

Logitech je danas proširio svoju višestruko nagrađivanu G seriju igračkih periferijskih uređaja za PC računare, predstavljajući Logitech G51 Surround Sound Speaker System, 5.1 sistem zvučnika koji donosi okružujući zvuk u opsegu od 360 stepeni uz specijalne “dual Matrix” režime za još realniji igrački užitak.

Za igrače koji žele da udahnu život u svoje igre, Logitech G51 Surround Sound Speaker System donosi sve prednosti okružujućeg zvuka – i čini ga dostupnim bez višekanalnog izvora zvuka. Uz Logitech dual Matrix tehnologiju, igrači mogu da samostalno kreiraju 5.1 surround zvuk na bazi bilo kog stereo izvora koji se reprodukuje putem dva audio kanala.

“G51 donosi trodimenzionalnu zvučnu sliku, ali ide i korak dalje” izjavio je Džef Holouvi (Jef Holove), generalni direktor i potpredsednik Logitech audio poslovne jedinice. “Surround zvuk je komparativna prednost u pravim 5.1 video igrama, ali ovaj sistem obezbeđuje i dva dodatna Matrix režima rada koji su predviđeni za klasične stereo igre ili reprodukciju muzike. Za igrače koji igraju online video igre, obezbeđen je priključak za slušalice i mikrofon sa nezavisnim kontrolama jačine reprodukcije. Na posletku, sistem je tako dizajniran da omogućava kreativno nastrojenim korisnicima da lako prilagode satelite upotpunjujući ih grafikom iz omiljene video igre ili da se uklope uz ostatak njihove opreme. Ukratko, G51 je autentična oprema za igrače!”

Skoro sva digitalna muzika i starije igre su predviđeni isključivo za stereo reprodukciju ili zvuk posredstvom dva audio kanala. Koristeći Logitech Matrix surround zvučnu tehnologiju, G51 zvučnici dele audio signal u šest audio kanala, bez degradiranja audio kvaliteta. To znači da, čak i ukoliko igra ne podržava šestokanalni zvuk, korisnici mogu uživati u njemu. Kao rezultat toga, korisnici mogu koristiti prednosti okružujućeg zvuka, igrači FPS igara, na primer, sada mogu čuti neprijatelja koji im se šunja iza leđa. Ukoliko su izloženi vatri, igrači će tačno znati sa koje strane dolaze meci.

Dva Matrix režima – “gaming” i “music” – pretvaraju stereo zvuk u 5.1 surround zvučnu sliku. Gaming Matrix režim pojačava zadnje satelite i subwoofer zvučnik kako bi obezbedio bolje iskustvo tokom igranja. Uz snažni subwoofer zvučnik, eksplozije zvuče mnogo uverljivije. Music Matrix režim poboljšava stereo zvučnu sliku, obezbeđujući prirodniji okružujući zvuk kroz svih pet satelit zvučnika.

Svojom ukupnom snagom od 155W RMS, G51 sistem zvučnika je optimizovan da obezbedi visoko kvalitetan audio doživljaj. G51 zvučnici imaju tzv. Frequency Directed Dual Driver (FDD2) tehnologiju, koja omogućava produkciju ujednačene zvučne slike zahvaljujući postojanju dva zvučnika u svakom satelitu. FDD2 prevazilazi preklapanje visokih frekvencija koje vode neujednačenom zvuku – glavnoj smetnji kod zvučnih kutija sa dva zvučnika. Rezultat je ujednačen, intenzivan zvuk u bilo kom delu sobe. Uz laserski podešene zvučnike, sistem obezbeđuje čist audio uz neprimetna izobličenja.

Kao posledica Logitech-ovog istraživanja koje je potvrdilo popularnost slušalica i setova slušalica i mikrofona među populacijom igrača, Logitech je odlučio da G51 zvučnike opremi poboljšanim kontrolnim sistemom koji ima na sebi priključke za slušalice i mikrofon. Kontrolni sistem dolazi sa preciznim kontrolama za utišavanje kako audio zvuka u igrama tako i mikrofona pojedinačno ili istovremeno i jednog i drugog. Nezavisne kontrole jačine zvuka i prigodna LED signalizacija čine kontrolu subwoofer zvučnika, centralnog zvučnika i satelita veoma jednostavnom. Kako je kontrolna jedinica opremljena silikonskim podlogama, igrači ne moraju da razmišljaju da li će se tokom igranja ovaj deo G51 sistema pomerati po stolu i proklizavati.

Kako igrači žele da daju lični pečat svojoj opremi za igranje, počev od samog računarskog kućišta do softvera – Logitech je obezbedio mogućnost lake modifikacije G51 zvučnika, omogućavajući igračima da kreiraju sopstvene kolorne šeme za sva četiri satelita. Takođe, omogućeno je rotiranje satelita tako da ih je moguće montirati na zid ili zakačiti centralni zvučnik na LCD monitor.

Cena i dostupnost

Logitech G51 Surround Sound Speaker System se očekuje na tržištu u oktobru po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 199.99 eura na tržištu Evrope.

One thought on “Surround zvučni sistem za okorele gejmere

  1. negi

    pomaze dami zvuk radi posto sam pokvario zvuk ihteosam da skinem sa neta sistem za zvuk

Leave a Reply