Tehno - Nauka

Takmičenje za izbor najbolje tehnološke inovacije se bliži kraju

Kako se bliži kraj pozivu za takmičare za izbor najbolje tehnološke inovaciju u Republici Srbiji u 2011. godini, aktivnosti na promociji su sve učestalije.

Privredna komora Srbije, kao zvanični partner na projektu, aktivno je učetvovala na promociji Takmičenja za nabolju tehnološku inovaciju u Srbiji u 2011.godini i dala maksimalnu podršku projektu. Po rečima dr Povrenovića, direktora takmičenja, ovo je nacionalni projekat koji je od opšteg značaja jer su učesnici sve nacionalne institucije, Ministarstvo za nauku, Fakultet tehničkih nauka, Privredna komora Srbije i nacionalni javni servis RTS. Ove godine pokazano je povećano interesovanje za takmičenje.

U nedostatku fondova za finansiranje inovacija u Srbiji i drugih vidova podrške u finansiranju inovacija, takmičenje ostaje kao jedina mogućnost i podrška za realizaciju inovacija, istakla je dr Danica Mićanović, sekretara Odbora za tehnološke inovacije PKS. Promociju su podržale RPK Niš, RPK Kraljevo, RPK Valjevo, RPK Kruševac, Udruženje poslovnih žena Eva iz Valjeva, i mnoge medijske kuće i drugi mediji u tim gradovima. Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju služi promociji preduzetništva u Srbiji i razvijanju svesti o važnosti inovativnosti, poznavanju savremenih tehnologija i rešenja, kao i osnove sveukupnog razvoja i napretka. Osnovni cilj je da se što većem broju preduzetnika, fizičkim ili pravnim licima, kroz treninge koji se organizujuju u PKS, u saradnji sa mrežom regionalnih privrednih komora, približe sve informacije i ukaže na sve mogućnosti i prepreke koje je neophodno savladati, kako bi se atraktivna poslovna ideja dovela do kraja, što podrazumeva realizaciju i vrednovanje na tržištu.

Leave a Reply