Relax · Tehno - Nauka

Takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju

HIO tim iz Novog Sada je osvojio prvu nagradu na Takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju u 2007. i zaslužio naziv APSOLUTNI POBEDNIK. Svečana akademija ovim povodom održala se juče u Novom Sadu u Svečanoj Sali Fakulteta tehničkih nauka, sa početkom u 12 časova.

Ministarstvo nauke Republike Srbije u saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka u Novom Sadu i Privrednom komorom Srbije već treću godinu za redom organizuje ovo takmičenje. Svojom misijom i delom Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju posvećeno je promociji preduzetničkog duha među istraživačima, inovatorima, kreativnim pojedincima, timovima i privrednim društvima, a pre svega onima koji će svojom delatnošću doprineti da se privredni život Srbije brže transformiše ka ekonomiji zasnovanoj na znanju.

U konkurenciji od 274 tima, prestižnu nagradu na “Takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju”, HIO tim osvojio je sa inovacijom HIO-tehnologijaÒ. U pitanju je tehnologija koja bez narušavanja stabilnosti konstrukcije trajno rešava problem propadanja građevinskih objekata usled destruktivnog dejstva kapilarne vlage. HIO tim čine Stevan i Mirjana Oberknežev iz preduzeća “HPS” iz Novog Sada i dr Vlastimir Radonjanin i dr Mirjana Malešev, profesori na Fakultetu tehničkih nauka.

Povodom osvajanja ove prestižne nagrade, dekan Fakulteta tehničkih nauka, prof. dr Ilija Ćosić i HIO tim pozivaju Vas na Svečanu akademiju pod nazivom Inovacija: HIO-tehnologija. Pored rektora Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Radmile Marinković-Nedučin, dekana FTN-a, prof. dr Ilije Ćosića, koordinatora takmičenja, prof. dr Vojina Šenka i pobedničkog tima, svečanosti će prisustvovati i Državni sekretar Ministarstva nauke Republike Srbije, prof. dr Uranija Kozmidis-Luburić, rektor Bogoslovije Sv.Arsenije u Sremskim Karlovcima, Protojerej stavrofor Dušan Petrović, načelnik Odeljenja za urbanizam i građevinsko zemljište opštine Sremski Karlovci, Dušanka Janjušić, kao i predstavnici preduzeća za procenu i afirmaciju tehnoloških inovacija, “Val Deal” iz Mađarske. Osim svečanog programa, prisutni će imati priliku da vide i dokumentarni film o HIO-tehnologiji.

Leave a Reply