TEDx foto
Događaji · Tehno - Nauka

TEDxZemunED sada dostupan svima

Svi koji su propustili da prate prvi edukativni TEDx u Srbiji, od danas mogu da pogledaju snimak  predavanja koja su održana u subotu, 29. juna, u kompaniji LINK group u Beogradu. Zahvaljujući live stream-u koji je obezbedila ITAcademy putem svog sajta, ova predavanja je uživo pratilo više stotina gledalaca.

 

Predavanja se mogu pogledati na ispod:

Originalno tumačenje učenja matematike Velimira Dedića, govor Branislava Mirčića, u kome je pozvao učesnike da gledaju na svoj mozak kao na jedan „super kompjuter” i demonstrirao kako se uz pomoć jednostavnog korišćenja štapića ili olovke može čitati i do 20% brže nego inače, samo su neka od zanimljivih TEDx govora koja zainteresovani sada mogu pogledati na ITAcademy YouTube kanalu.

TEDx foto

O tome kako se može učiti i postati uspešan iako ne volite školu, pokazao je na svom predavanju Nikola Jovanović. On je istakao kako je razvijanje kritičkog razmišljanja ključno, a samopouzdanje je ono što nas „vozi čak do svemira”.

Zanimljivo je da je ovogodišnji edukatvni TEDx izazvao izuzetno interesovanje i u onlajn svetu. TEDx-ovci su bili veoma aktivni na društvenim mrežama, kako na sam dan događaja, tako i pre i posle njega.

Više hiljada ljudi je na Fejsbuku pričalo je o TEDxZemunED-u u poslednjih nedelju dana pred događaj, a na sam dan održavanja konferencije taj broj je porastao na preko 11.000 posetilaca na Fejsbuk strani TEDxZemunED. Najviše su o događaju pričale pripadnice lepšeg pola, dok je nešto manje bilo muškaraca.

Zanimljivo je da se vest o događaju proširila među korisnicima društvenih mreža ne samo iz Srbije, nego i iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Francuske, Hrvatske, ali i Amerike.

 

Više stotina fotografija šerovano je tokom samog događaja na društvenim mrežama, desetine komentara je ostavljeno na Tviteru, a trećina posetilaca koji su bili prisutni na događaju check in-ovalo se na Forskveru, na lokaciji LINK group i ITAcademy, gde je događaj održan.

Leave a Reply