Tehno - Nauka

Tehnološka dostignuća u službi dizajna

Dizajner Karim Rašid, beogradskoj publici poznat po tome što je osmislio enterijer “Medžik kafea”, dizajnirao je liniju kuhinja “Dodir svetlosti” (Touch of Light), a njegova saradnja sa slovenačim “Gorenjem” izazvala je pohvale na svetskom nivou.

Svojevrsni potpis koji se ponavlja na svim kuhinjskim proizvodima ove linije uzdužna je svetlosna traka provučena po stranicama elemenata, osvetljena LED lampicama koje se lako mogu zameniti sijalicama druge boje. Dizajnirani detalji nastavljaju se na šporetu, gde funkcionalnost elementa i Rašidova dekoracija pronalaze sinergiju. Svetlosne trake na elementima pružaju korisniku mogućnost da menjanjem LED lampica efektno osvetli kuhinju i prilagodi je sebi. Rašid kaže da je godinama želeo da dizajnira kuhinjske elemente.

“Gorenje” je prvi proizvođač kuhinjskih elemenata koji nudi korisniku mogućnost menjanja boje rerne ili frižidera. Vertikalna LED traka postoji u nekoliko boja, pružajući tako mogućnost da izgled kuhinjskih elemenata bude prilagođen raspoloženju ili celokupnom enterijeru.

Leave a Reply