Tehno - Nauka

Teslin rođendan i forum na Fruškoj gori

Na Fruškoj gori, u sklopu naučno-obrazovnog rekreativnog centra Elektrovojvodine (hotel Norcev), održaće se multimedijalni internacionalni festival „NIKOLA TESLA – Secret Connection Summit“. Radi se o manifestaciji koja se, na jedan potpuno nov i moderan način bavi naučnom, kulturnom i civilizacijskom zaostavštinom velikog izumitelja, pronalazača i naučnika.

Manifestacija se održava u periodu između 10. i 14. Jula 2014. Godine. Festival se bavi temama koje osvetljavaju Teslin doprinos napretku moderne civilizacije u oblastima komunikacija, telekomunikacija, energetike, inovacija, kulture, umetnosti i filozofije stvaralaštva.

Festival se bavi i Teslinim doprinosima razvoju ekološke svesti u društvu i uspostavljanju ekološke odgovornosti kao sastavnog dela industrijskog razvoja globalnog društva. U četvrtak, 10 jula, proslavićemo Teslin rođendan i organizovati svečanu akademiju u prisustvu najuglednijih zvanica. Predsednik Tomislav Nikolić podržao je manifestaciju.

tesla

Predavači i gosti ovog festivala nauke, znanja i kulture su svetski i domaći proslavljeni profesori, naučnici, književnici, slikari, reditelji, filozofi i izumitelji. Dok su prošle godine festival obeležili ljudi poput Nobelovca Roberta Karla, francuskog pisca Žana Ešnoza, reditelja Vitalija Pravdivceva kao i proslavljenog doktora Igora Četojevića, ove godine očekujemo još veći broj strčnjaka iz zemlje i posebno inostranstva. Među našim gostima biće ličnosti poput direktora međunarodnog centra za mir iz Vašingtona, Gaja Đokina (Guy Djokin), predsednika francuske federacije za UNESKO Iva Lopeza (Yves Lopez), direktora međunarodnog samita za održivo liderstvo Umeša Mukija (Umesh Mukhi), proslavljene australijske profesorke Nataše Čiča (Natasha Cica), čuvenog američkog grafičara Rave Mehta, lideri najboljeg svetskog foruma za mlade One Young World, i mnogih drugih. Talentovanih 150 studenata iz Srbije, ali i sa najprestižnijih svetskih fakulteta biće polaznici Tesla kampa u okviru foruma.

Leave a Reply