Tehno - Nauka

Toshiba počinje sa masovnom proizvodnjom LED dioda koje emituju belu svetlost

Korporacija Toshiba danas je objavila da će početi sa masovnom proizvodnjom LED dioda koje emituju belu svetlost na proizvodnoj liniji koju će kompanija izgraditi u okviru postrojenja sa poluprovodničkim podlogama od 200mm korporacije Kaga Toshiba Electronics, proizvodnoj bazi za specijalizovane proizvode na severu Japana. Masovna proizvodnja počinje u oktobru 2012. godine.

Energetska efikasnost i dug životni vek LED dioda koje emituju belu svetlost ima sve širu primenu kod standardnih proizvoda za osvetljenje, pozadinskog osvetljenja za TV uređaje itd, što potvrđuje i rast prodaje od 700 milijardi jena (8,75 miljardi dolara¹) na projektovanih bilion jena 2013. godine.

Toshiba koristi GaN-on-Silicon² tehnologiju za razvoj LED dioda koje emituju belu svetlost a od januara ove godine sarađuje sa kompanijom Bridgelux Inc., liderom u razvoju i promociji LED tehnologija i rešenja i LED čipova. Kombinacija razvoja kristala i strukture LED čipova kompanije Bridgelux Inc. i Toshibine napredne procesne i proizvodne tehnologije na bazi silicijuma dovela je do razvoja prototipa čipa sa maksimalnom optičkom snagom od 614mW. Zahvaljujući ovom uspehu, Toshiba počinje sa masovnom proizvodnjom LED dioda koje emituju belu svetlost.

Za kompaniju Toshiba LED diode koje emituju belu svetlost predstavljaju oblast razvoja sledeće generacije u okviru specijalizovanih proizvoda. Pokretanjem proizvodnje ovih LED dioda i proizvodnjom elektrouređaja, koji predstavljaju strateški važnu proizvodnu oblast, Toshiba planira da unapredi poslovanje u segmentu specijalizovanih proizvoda.

Leave a Reply