Tehno - Nauka

Toshiba završava novi sistem osvetljenja za piramidu ispred Luvra

Efikasna i ekonomična rešenja za osvetljenje su među glavnim prednostima Toshibe. Kao što je pomenuto u prethodnom članku, projekat renoviranja osvetljenja u čuvenom muzeju Luvr jedan je od najnovijih poduhvata kompanije Toshiba.

Toshiba je nedavno završila prvu fazu obnove spoljašnjeg osvetljenja Luvra i Piramida, tri piramidiona i paviljon Kolbert će biti obasjani nežnom svetlošću novog LED svetla 6. decembra.

Šta tačno podrazumeva LED rešenje? LED osvetljenje je struktura sa visokim lampama koje će ostljavati Piramidu, spoljašnje zidove i krorove muzeja.

Kako se konvencionalno spoljašnje osvetljenje Luvra bližilo kraju svog radnog veka, muzej je prepoznao važnost zamene starog ksenonskog osvetljenja velike potrošnje energetski efikasnim, ekološkim LED rešenjem. Muzej je izabrao Toshibu za partnera u ovom poduhvatu i Toshiba je obezbedila i instalirala svoje najnovije LED proizvode i opremu. Zahvaljujući tesnoj saradnji Toshibe i Luvra, muzej će dobiti osvetljenje koje će na najbolji način istaći njegovu originalnu lepotu. Oprema obuhvata visoke lampe koje će osvetljavati Piramidu i zidove palate.

Na osnovu ugovora o partnerstvu, Toshiba će obezbediti osvetljenje za piramide koje dočekuju posetioce ispred muzeja, Napoleonovo dvorište i glavni ulaz u muzej. Preostale fasade Napoleonovog dvorišta biše završene u aprilu 2012, a samo dvorište 2013. godine. Toshiba će obezbediti ukupno 3.200 LED sijalica koje će zameniti 4.500 ksenonskih sijalica, čime će se potrošnja struje za spoljašnje osvetljenje smanjiti za 73 odsto, sa 392.000 na 105.000 vata.

Leave a Reply