Tehno - Nauka

Treninzi za Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju

Organizaciju ovogodišnjeg Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju vodi Ministarstvo prosvete i nauke, uz dosadašnje partnere na projektu, Privrednu komoru Srbije, Fakultet tehničkih nauka Novi Sad i RTS, kao medijskog sponzora

Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju je projekat koji je započelo Ministarstvo nauke i zaštite životne sredine 2005. godine sa ciljem da promoviše preduzetnički duh među istraživačima, studentima, inovatorima, kreativnim pojedincima, timovima i privrednim društvima, a pre svega onima koji će svojom delatnošću doprineti da se privredni život Srbije brže transformiše ka ekonomiji zasnovanoj na znanju.

Organizaciju ovogodišnjeg takmičenja preuzelo Ministarstvo prosvete i nauke, koje je zadržalo sve dosadašnje partnere na projektu, Privrednu komoru Srbije, Fakultet tehničkih nauka Novi Sad i Radio televiziju Srbije kao medijskog sponzora. Posle prijavljivanja i selekcije pristiglih prijava, takmičenje je nastavljeno dvodnevnim treninzima u PKS, posvećenih pisanju Marketing plana za kategoriju Inovativnih ideja, gde će timovi moći da steknu praktična znanja o temi “Analiza poslovnog okruženja i istraživanje tržišta”.

Timove je ispred Privredne komore Srbije pozdravio Slobodan Vasilijević, samostalni stručni saradnik u Odboru za tehnološke inovacije PKS, poželeo im uspešan rad i izrazio nadu da će se njihove ideje realizovati, komercijalizovati i na taj način pomoći razvoju srpske privrede.

U okviru treninga timovi će moći da se obuče kako da spoznaju i prepoznaju šanse i mogućnosti iz okruženja, kao i eventualne opasnosti i pretnje, kao i da se osposobe da samostalno sprovedu istraživanje tržišta i postave temelje za izradu marketing plana. Naredna tri dana u Privrednoj komori Srbije biće organizovani treninzi i za kategoriju Realizovanih inovacija posvećeni pisanju Biznis plana, a prva tema je “Biznis plan – kako da kreiram tržište za svoju inovaciju”.

Leave a Reply