Tehno - Nauka

U Naučnom klubu CPN o fizičkom kažnjavanju dece

U Naučnom klubu CPN, u utorak 16. decembra u 18 časova tribina o aktuelnoj, ali kontroverznoj temi fizičkog kažnjavanja u vaspitanju dece. Ulaz je slobodan 
U štampi, na televizijama i internetu otvorila se debata o tome da li treba fizički kažnjavati decu. Mada je takav oblik vaspitanja protivzakonit i suprotan civilizacijskim dometima, deo medija je izveštavao kako postoje naučne teorije i metode vaspitavanja koje podstiču fizičko kažnjavanje u porodici.
Reagujući na ovo, više od 110 uglednih psihologa i pedagoga potpisalo je saopštenje protiv takvih istupa u javnosti, posebno se osvrćući na nastupe lekara i psihoterapeuta Zorana Milivojevića koji je roditeljima savetovao da je primena sile u vaspitanju opravdana.
Kako bi se o ovoj značajnoj društvenoj temi razgovaralo pred publikom, a da se pritom na pravi način čuje i glas nauke, Centar za promociju nauke je organizovao posebnu CPN tribinu „Zašto ne treba tući decu“ na koju su pozvani psiholozi i pedagozi. Tribina se održava u utorak, u 18 časova, u Naučnom klubu CPN.
CPN TRIBINA
„ZAŠTO NE TREBA TUĆI DECU“
Naučni klub Centra za promociju nauke (Knez Mihailova 5, 2. sprat)
Utorak, 16.12. u 18 časova
Učesnici:
  • dr Nevena Buđevac, psiholog, član Laboratorije za eksperimentalnu psihologiju Filozofskog fakulteta i docent na Učiteljskom fakultetu Univerziteta u Beogradu
  • dr Nada Polovina, viši naučni saradnika na Institutu za pedagoška istraživanjа
  • Biljana Lajović, koordinator Jedinice za prevenciju nasilja pri Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja
Moderator: Slobodan Bubnjević, CPN

Leave a Reply