Tehno - Nauka

Udovičić i Verbić u “Majkrosoftu” s polaznicima Istraživačke stanice Petnica

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić obratiće se polaznicima Istraživačke stanice Petnica koji su učestvovali u ovogodišnjoj akciji popularizovanja programiranja, koju je sprovela kompanija “Majkrosoft”, u petak, 12. decembra, u 12 časova, Majkrosoft razvojni centar, Španskih boraca 3/3, Novi Beograd.

Na zatvaranju manifestacije “Hour of code”, uz Udovičića, polaznicima će se obratiti i generalni direktor “Majkrosofta” za Srbiju Željko Vujinović, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Srđan Verbić i generalni direktor “Majkrosofta” za centralnoistočnu Evropu Nikolaj Prijanišnikov.

Hour of code” je globalna inicijativa koju je pokrenuo sajt www.code.org, koji sadrži lekcije iz programiranja i jedan je od najpoznatijih i najkvalitetnijih na svetu.

Cilj samog projekta jeste predstavljanje programiranja i kodiranja na zanimljiv i praktičan način učenicima širom sveta.

Kompanija “Majkrosoft” podržava ovu akciju na globalnom nivou, a razvojnom centru “Majkrosofta” u Srbiji ove godine je pripala čast da organizuje događaj za centralnoistočnu Evropu.

U okviru projekta, zaposleni u razvojnom centru obilazili su škole širom Srbije i učenicima na praktičan i zabavan način predstavljali proces programiranja.

Svečanom zatvaranju događaja prisustvovaće 50 učenika iz Istraživačke stanice Petnica, koji će učestvovati i u stručnim i karijerno-motivacionim radionicama.

Leave a Reply