Tehno - Nauka

Ulaganje u obrazovanje i nauku ključ napretka Srbije

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Tomislav Jovanović izjavio je večeras da je obaveza države da ulaže u obrazovanje i nauku, jer je to najsigurniji oslonac napretka zemlje.

Jovanović je na Svetosavskoj akademiji u Narodnom pozorištu u Beogradu, koju Ministarstvo prosvete organizuje povodom školske slave – Sveti Sava, poručio da samo obrazovana Srbija može ići napred i biti ravnopravni deo porodica evropskih i svetskih naroda i država.

On je ocenio da odgovornost za budućnost Srbije snosi država, ali i svaki pojedinac, uz napomenu da je potrebno stimulisati najbolje i od prosečnih stvoriti bolje.

nauka-sxc

Ministar je čestitao đacima i prosvetnim radnicima školsku slavu, pri čemu je istakao da Sveti Sava predstavlja istinski ideal dece i omladine.

Na svečanoj akademiji učestvovali su talentovani učenici osnovnih škola iz Trstenika, Belušića i Velikog Laola, Osnovne škole “Sveti Sava” iz Beograda, baletske škole “Dimitrije Parlić” iz Pančeva, Prve kragujevačke gimnazije, Muzičke škole za talentovane učenike iz Ćuprije, Matematičke gimnazije iz Beograda i gimnazije “Svetozar Marković” iz Niša.

Takođe, učešće su uzeli i studenti Fakulteta umetnosti iz Prištine sa sedištem u Zvečanu, fakulteta dramskih i muzičkih umetnosti iz Beograda, kao i akademija umetnosti iz Novog Sada i Niša.

One thought on “Ulaganje u obrazovanje i nauku ključ napretka Srbije

  1. S.

    Zanimljivo, ni jedna OŠ iz Vojvodine.
    Inace, “potrebno je ulagati u obrazovanje” je cista demagogija. Obrazovanje kakvo imamo jednostavno ne valja. Ulaganje samo za sebe nece mnogo pomoci. Treba popraviti obrazovni sistem i uloziti novac.

Leave a Reply