Tehno - Nauka

UPOZNAJTE PROMOTERA SAJMA TEHNIKE

Ovogodišnji promoter Sajma tehnike i tehničkih dostignuća je Kosta Jovanović, jedan od najistaknutijih mladih naučnika i saradnik Centra za promociju nauke

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća ove godine se održava u Beogradu od 12. do 16. maja pod sloganom „Korak u budućnost“. Na sajmu će nastupiti više od 500 domaćih i stranih izlagača, a organizuje se uz podršku Centra za promociju nauke.

Ove godine, Centar za promociju nauke kroz postavku „Putevi budućnosti“, koordinira nastup Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i oko trideset naučnih institucija iz cele Srbije, između ostalih Institut za fiziku u Beogradu, Komisija za saradnju sa CERN-om, fakulteti tehničkih nauka iz Bora i Beograda i Institut „Mihajlo Pupin“.

Kosta i ASIMO

Ovogodišnji sajam promovisaće poznati naučnik, Kosta Jovanović, robotičar i dugogodišnji saradnik Centra za promociju nauke.

Kosta Jovanović je diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, a trenutno je na doktorskim studijama iz oblasti robotike u Beogradu i Oberpfafenhofenu u Nemačkoj. Kosta radi kao asistent na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu i paralelno učestvuje na projektu razvoja inteligentnih robota Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Dobitnik je nagrade SUPERSTE za najboljeg mladog naučnika kod nas u 2013. godini, a do sada je, između ostalih, dobio i Teslinu nagradu za izuzetna dostignuća u oblasti tehnologije (2011), nagradu Beogradskog univerziteta za najbolji naučni rad u oblasti tehnologije (2011), kao i Nagradu Mihailo Pupin za jednog od najboljih studenata (2008).

Na manifestaciji Dani budućnosti: Robotika”, najvećoj izložbi robota na ovim prostorima organizovanoj krajem septembra 2012. godine, Kosta Jovanović je sarađivao sa Centrom za promociju nauke kao stručni saradnik u oblasti robotike.

Istražite više o Sajmu tehnike i tehničkih dostignuća: http://tehnika.talkb2b.net/

Leave a Reply