Tehno - Nauka

Verbatim predstavio sledeću generaciju OLED modula za dinamičnu rasvetu

Prošle nedelje je na sajmu Light + Building 2012 (paviljon 4.1, štand C26) Verbatim predstavio prve OLED module na svetu sa podesivom toplinom boja i regulacijom prigušenja, svetline do 2.000 cd/m². Najnovija serija OLED modula VELVE dvostruko je svetlija u odnosu na prethodne modele.

Arhitekte i dizajneri enterijera mogu koristiti tehnologiju OLED za stvaranje rasvetne atmosfere bez izraženo svetlih tačaka, odsjaja ili neugodno jakog intenziteta. Verbatim je na sajmu demonstrirao kako se najnoviji OLED moduli VELVE mogu iskoristiti za stvaranje dinamičnog zidnog osvetljenja. OLED moduli VELVE su posebno prikladni za kreativnu rasvetu na pozornicama i inovativne primene u disko-klubovima i barovima, stvarajući harmonično, meko osvjetljenje, integrisanu kalibraciju i jednaku distribuciju svetla od jednog panela do drugog.

Verbatim je predstavio nove, kompaktne module standardnih dimenzija, a kompanija takođe može napraviti i OLED panele u prilagođenim dimenzijama. Jedan od predstavljenih modela ima dimenzije 131 mm x 44 mm dok je veličina drugog svega 65 mm x 72 mm, što je četvrtina izvorne veličine. I jedan i drugi imaju debljinu od samo 5 mm. OLED paneli iz ove serije manji su, tanji i lakši, budući da njihova elektronska ploča nije više montirana na pozadinu, nego je smeštena u posebnoj kontrolnoj jedinici koja se na modul spaja kablom.

Najnovija serija OLED modula VELVE sa podesivom temperaturom boje je idealna za ambijentalno osvjetljenje – svaki panel daje mešavinu tri osnovne boje sa osvetljenjem jačine 2.000 kandela po kvadratnom metru, pri temperaturi boje od 3.000 K

Posetiocima Verbatimovog štanda takođe su demonstrirane vodeće u klasi, visokoperformansne LED sijalice koje služe kao zamena za halogene sijalice tipa spotlight. Sijalica PAR16 GU10 i MR16 GU5.3 sa regulacijom prigušenja su idealne za stvaranje naglašenog osvetljenja ili meke pozadinske rasvete u prodavnicama, muzejima, restoranima i hotelima ili pak za postizanje sofisticiranog užitka u domu. Dostupne u modelima deklarisane snage 6,5 W i 9 W, sijalice PAR16 GU10 nude Colour Rendering Index (CRI) od 95 i toplo, belo svetlo temperature boje od 2.700 K. Kompanija je takođe predstavila sijalicu AR111 koja nudi 850 lumena i prilagođeni kratki oblik kako bi se uklopila u postojeće instalacije u maloprodajnim objektima.

“Iako je Verbatim poznat kao lider u čuvanju podataka, koreni kompanije u rasvetu sežu preko pola veka unazad. Podržan ekspertizom kompanije Mitsubishi Chemical Corporation, Verbatimov portfolio LED i OLED proizvoda je tehnologija na koju se kupci uvek mogu osloniti ako traže vrhunske performanse, kompatibilnost i kvalitet,” kaže Jeanine Chrobak-Kando, Business Development Manager za LED u EUMEA regiji kompanije Verbatim.

Leave a Reply