Tehno - Nauka

Vetropark “Čibuk” dobio dozvolu za gradnju

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštila je danas da je kompanija „Continental wind partners” (CWP) dobila novu dozvolu za izgradnju vetroparka “Čibuk” u Kovinu.

Ministarka je u izjavi za agenciju Tanjug objasnila da je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine izdao novu građevinsku dozvolu za izgradnju vetroparka, koja je u skladu sa preporukom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

energija-vetra

Ona je podsetila na to da je to resorno ministarstvo oduzelo građevinsku dozvolu kompaniji CWP, s obzirom na to da je Pokrajinski sekretarijat nije izdao u skladu sa zakonom.

Mihajlović je izrazila zadovoljstvo zbog toga što je uspostavljena koordinacija između nadležnog Pokrajinskog sekretarijata i Ministarstva, i poručila da ovo ministarstvo stoji na raspolaganju svima koji imaju nedoumice u vezi sa izdavanjem dozvola.

Ministarstvo nije imalo nameru da koči ovu investiciju, čija je vrednost 300 miliona evra, već je ona usporena, s obzirom na to da je Pokrajinski sekretarijat napravio grešku, objasnila je ona.

Leave a Reply