Tehno - Nauka

Xerox otvara istraživački institut u Indiji

Prvi istraživački institut u zemljama u razvoju Xerox India Innovation Hub (XIIH)

Korporacija Xerox otvorila je novi centar za istraživanje u Indiji po nazivu Xerox India Innovation Hub. Novi centar će objediniti ekspertizu Xerox istraživača i inženjera sa vodećim indijskim akademicima, istraživačkim laboratorijima i partnerima u industriji. Osnovani zadatak novog centra je da razvija rešenja za upravljane dokumentima koja su vezana za tržišta u razvoju i doprinosi unapređenjima u rešenjima i uslugama

“Xerox India Innovation Hub je primer našeg kontinuiranog angažmana u tržištima u razvoju”, izjavila je Sophie Vandebroek, direktorica Istraživanja i razvoju u Xeroxu i predsednica Xerox Innovation Group. “Otvaranje istraživačkog instituta u Indiji nam dozvoljava da  iskoristimo lokalna znanja i prenesemo ih na globalni nivo”.

Novi istraživački centa je lociran u gradu Chennai i omogućiće Xeroxu da nastavi sa širenjem već postojeće saradnje sa vodećim tehničkim i poslovnim školama u Indiji. “Povezivanja naših talenta iz Indija sa drugih 500 Xerox naučnika iz drugih centara u Sjedinjenim Američkim Državama (PARC i XRCW), Kanadi i Francuskoj (XRCE) će nam omogućiti da se objedinimo u globalnu istraživačku mrežu i našim korisnicima stvorimo jedinstvena rešenja”, izjavila je Meera Sampath, direktorica XIIH.

Neki od već postojećih istraživačkih projekata su:

Multiscale Document Services – Xerox će u partnerstvu sa Indian Institute of Technology Madras (IIT Madras) koristiti on-demand cloud computing kako bi povećao efikasnost i pojeftinio usluge vezane za upravljanje dokumentima.

Distributed Workflow Applications – u partnerstvu sa IIT Madras’s Rural Technology Business Incubator, će razviti rešenja za male tehnološke firme koje rade u ruralnim područjima Indije.

Incentive Compatible Machine Learning for Services – u saradnji s Indian Institute of Science, razvija se projekat koji se fokusira na mašinko učenje i teoriju igara koji se koriste u unapređenju velikih Internet portala za prodaju usluga

Leave a Reply