IT · Tutorials

BMC alati uskoro i u Srbiji

BMC alati IMAVES-a namenjeni su malim i srednjim preduzećima bez obzira na vrstu industrije, a uskoro će biti dostupni i na tržištima Srbije i Makedonije

Zagrebačka kompanija IMAVES od 2002. godine pruža podršku korisnicima pri izboru, projektovanju, uvođenju, održavanju i korišćenju alata preko potrebnih za upravljanje poslovnim uslugama. Na taj način omogućava sinergiju proizvoda raznorodnih dobavljača i informatičkih disciplina sa ciljem maksimizacije raspoloživosti sistema i usluga krajnjim korisnicima te jednostavno i efikasno korišćenje modernih informatičkih tehnologija.

IMAVES je solution partner američke kompanije BMC Software za Hrvatsku, Sloveniju te Bosnu i Hercegovinu. U kompaniji radi devet stalno zaposlenih – sedam IT profesionalaca te dvoje u logistici. Poseduje sertifikat za sistem upravljanja standradima prema EN ISO 9001:2000 normi i jedina je u Hrvatskoj čiji zaposleni poseduju BMC Software i ITIL sertifikate.

IMAVES je u 2007. godini ostvario promet od 5,3 miliona kuna, i to isključivo od rešenja zasnovanih na BMC proizvodima. “Iskustva IMAVES-a predstavljaju mogućnosti BMC rešenja su veoma pozitivna”, ocenjuje direktor firme Milan Vesel. “Na svim prezentacijama prisutni su bili oduševljeni mogućnostima rešenja i odmah su počeli da razmišljaju o mnogobrojnim primenama unutar i izvan IT-ja.

Potvrda tome su i brojni korisnici koji su se odlučili za ovu vrstu rešenja u kratkom vremenu predstavljanja proizvoda na tržištu. Možemo se pohvaliti sa devet BMC SDE licenciranih korisnika koje smo pridobili za samo dve godine rada. U te korisnike ubrajamo i IMAVES, jer smo i sami licencirani BMC korisnik i korisitmo , na primer , podršku za ISO 9000 standard, kao i za primanje zahteva naših mnogobrojnih korisnika”, dodaje Vesel. Iako IMAVES ima vrlo specifičnu, usko specijalizovanu ponudu rešenja, iskustva iz poslovanja slična su ostalim kompanijama koje deluju u Hrvatskoj i regionu.

“Nismo naišli na velike prepreke niti smo videli posebne prednosti hrvatskog tržišta”, kaže Vesel. “Poštujemo pravila tržišnog poslovanja. Mnogo ulažemo u znanje i stručno obrazovanje zaposlenih, te se pridržavamo dogovorenih rokova i uslova za primenu rešenja”, ističe Vesel. Tokom 2008. godine IMAVES će zaposliti još dva informatička stručnjaka te jednog specijalista za marketing. BMC rešenja uskoro će početi i promotivne aktivnosti i na tržištima Srbije i Makedonije, te će tako BMC solution postati partner i za ta područja.

Leave a Reply