Uređaji kompanije LG kompatibilni sa Google Home zvučnikom

Google Assistant dostupan na ovom zvučniku pružiće korisnicima laku i neposrednu konekciju, uz jednostavno korišćenje…

Google Home

Kompanija LG Electronics (LG) najavila je liniju premium smart uređaja kompatibilnih sa aplikacijom Google Assistant na Google Home zvučniku, čime će u pametne domove biti uvedene vrhunske mogućnosti za konekciju, uz izuzetnu pogodnost korišćenja. Među uređajima koji će posedovati ovu mogućnost jesu mašina za pranje i sušenje veša, frižider, pećnica i prečišćivač vazduha iz SIGNATURE linije, kao i novi Hom-Bot Turbo+ robot usisivač i smart klima uređaj.

Korišćenjem Google Home zvučnika, korisnici će biti u mogućnosti da pristupe celokupnom opsegu komponenti aplikacije Google Assistant, čime će biti povećana primenjivost svih povezanih uređaja, kao i jednostavnost njihove upotrebe. Tako će, na primer, korisnici moći da provere preostalo vreme za pranje veša u SIGNATURE veš mašini, narede SIGNATURE frižideru da napravi još leda, ili da podese termostat na klima uređaju putem jednostavnih glasovnih komandi sa bilo kog mesta koje je u dometu Google Home zvučnika.

„Naše partnerstvo sa kompanijom Google dokazuje koliko je jednostavno domove ljudi učiniti pametnima, i to pre svega zahvaljujući pristupačnim proizvodima. Radujemo se našoj budućoj saradnji, jer se iz nje uvek iznedre vrhunske inovacije“, rekao je Song Dae-hyun, predsednik kompanije LG Electronics Home Appliance & Air Solutions.

SIGNATURE kućni aparati su prvi iz asortimana kompanije LG koji će posedovati Google Assistant aplikaciju na Google Home zvučniku. LG će ovim ispuniti obećanje i svojim korisnicima ponuditi inovacije koje usklađuju najbolju i najsavremeniju tehnologiju sa prvoklasnim dizajnom i izuzetnom posvećenošću detaljima. Aplikacija će tokom ovog meseca biti primenjena na navedenim uređajima u Sjedinjenim Američkim Državama, dok će datumi dostupnosti na preostalim tržištima biće objavljeni naknadno. U planu je i proširenje ponude na druge proizvode.