Broj korisnika 4G mreže u Kini neprestano raste, a njihov broj do sada dostigao je cifru od 200 miliona.

Broj klijenata u prvom kvartalu tekuće godine uvećao se za nekih 60 miliona novih korisnika, dok je mart mesec ubedljivo najprofitabilniji za telekom operatore, kada je na 4G mrežu prešlo oko 24 miliona ljudi.

4g

Kinesko Ministarstvo industrije i informacione tehnologije planira da ove godine poveća investicije u 4G sektor razvoja kako bi se blagovremeno odgovorilo zahtevima tržišta i korisnika, a iz ove institucije naglašavaju da će sredstva prvenstveno biti uložena na razvoj brzine interneta, pa se tako očekuje da brzina protoka informacija na 4G mreži dostigne 8MB/s.

Kako bi se dostigao ovaj cilj, zvaničnik iz ministarstva, Ven Ku navodi da je potrebno pojačati infrastrukturu u velikim gradovima.

Prošlog meseca i premijer Kine, Li Kećiang, pozvao je kineske telekom kompanije na smanjenje cena i taksi, kao i poboljšanje brzine interneta.

Vodeće tri kineske telekom kompanije, Čajna Mobajl, Čajna Junikom i Čajna Telekom dugo su već optuživane da obezbeđuju manju brzinu a cene usluga previše naplaćuju.