LG Nanocell televizori

Kompanija LG Electronics osvojila je 31 priznanje za dizajn proizvoda na ovogodišnjoj dodeli Red Dot nagrada, jednoj od najvećih manifestacija dizajnerske industrije, čime je ponovo prepoznata po snazi u potrošačkom i industrijskom dizajnu. LG dizajnerski uređaji predstavljeni su na CES 2021, a sada su nagrađeni sa pet nagrada, među kojima su InstaView Door-in-Door frižider, kombinacija frižidera i zamrzivača, CordZero štapni usisivač, klima uređaj i Styler.

Među najznačajnijim nagradama koje su dodeljene LG dizajnerskim uređajima jeste priznanje u kategoriji materijali i površine za implementaciju boje, materijala i načina završne obrade. Predstavljeni kao smela kreacija konvencionalnih uređaja, oni predstavljaju spoj tehnološki naprednih kućnih aparata sa vrhunskim materijalima koji mogu zadovoljiti potrebe svakog kupca. Materijali poput nerđajućeg čelika, stakla, metala i FENIX-a, inovativnog materijala sa naprednom tehnologijom premazivanja koji je razvila Arpa Industriale, koriste se za usavršavanje svakog proizvoda u kolekciji.

Za izuzetan dizajn priznanje je dobila LG WashTowerTM, za velike količine veša, dok istovremeno zauzima manji prostor. Pored kućnih aparata, brojni kompjuterski uređaji kompanije LG, kao što su LG UltraGearTM gejming monitor i LG Gram, pohvaljeni su za svoj napredni, elegantni dizajn.

Red Dot Design Award jedno je od tri najprestižnija takmičenja za dizajn na svetu, a prepoznatljivi pečat postao je jedan od najtraženijih znakova kvaliteta za izuzetan dizajn. Ove godine komisiji je predstavljeno oko 7.800 proizvoda.

„Kao brend koji se trudi da predstavlja kvalitetne proizvode sa vrhunskim dizajnom, uvek je velika čast dobiti Red Dot priznanje“, rekao je Lee Chul-bae, šef centra za korporativni dizajn kompanije LG Electronics, i dodao: „LG je posvećen ispunjavanju želja korisnika za visokokvalitetnim proizvodima koji takođe dobro izgledaju i nastavićemo da sledimo inovativni dizajn koji ispunjava ova očekivanja.“