Sve veći broj Android telefona dolazi sa ugrađenim aplikacijama koje produžavaju trajanje baterije. Međutim, za ovaj problem postoje i aplikacije koje se nalaze na marketu, a koje će pravilnim podešavanjem uticati na manju potrošnju baterije. U nastavku se nalazi pet najboljih, pa ukoliko vam se telefon prazni brže nego što bi trebalo, obavezno ih isprobajte.

galaxy-s3-baterija-7000

Juice Defender

https://youtu.be/gvdp-LPNF4I

Ova aplikacija u sebi poseduje pregršt opcija za poboljšavanje trajanja baterije. Postoji besplatna verzija, ali tu su još i Plus (1,99 dolara) i Ultimate (4,99 dolara) koje dolaze sa još većim mogućnostima. Pomoću ove aplikacije moguće je podešavati konekcije kao što su internet, Wi-Fi, Bluetooth, a tu su i modovi poput “aggressive” i “balanced” koji omogućavaju podešavanje sinhronizacije kada vi to želite, kao i biranje aplikacija koje mogu da rade u pozadini.

Greenify

grinifajOva aplikacija je prvenstveno bila namenjena “root-ovanim” telefonima. Greenify pomaže u produžavanju baterije tako što automatizuje proces hibernacije, koji sprečava aplikacije da pokreću dodatne procese u pozadini. Ovo nije ista stvar kao takozvane “task killer” aplikacije. Drugim rečima, Greenify “uspavljuje” aplikacije koje previše troše bateriju i kada ne bi trebalo.

Korisnici biraju koje aplikacije im nisu uvek toliko bitne kako bi ih Greenify sam isključio.

 

Go Battery Saver & Power Widget

Go-battery-saver
Ovu aplikaciju je dizajnirao čuveni Go Dev Team. Jednim klikom moguće je promeniti različite modove, u zavisnosti od toga šta vam je potrebno (da li želite da igrate igrice, čitate ili surfujete internetom). Korisniku je na raspolaganju mogućnost da kreira modove po svom nahođenju i u zavisnosti od sopstvenih potreba.

Go Battery Saver & Power Widget će pratiti i koje aplikacije najviše troše bateriju, a klikom na dugme “optimize” ova aplikacija će automatski očistiti sve nepotrebne zadatke koji se izvršavaju u pozadini vašeg telefona, što će produžiti trajanje baterije. Postoji besplatna verzija ove aplikacije, ali postoji i ona koja košta 4,99 dolara i koja dolazi sa većim mogućnostima prilagođavanja.

Battery Aid – Saver & Manager

Battery-Aid-aplikacija

Ova aplikacija je dizajnirana tako da radi sa trenutnim podešavanjima vašeg telefona. Battery Aid će automatski isključiti data konekciju, Wi-Fi i Bluetooth kada se ne koriste. Tu su i brza podešavanja za kontrolisanje osvetljenosti ekrana.

Tasker

Tasker-aplikacija

Ova aplikacija pruža više od dodatka za produžavanje baterije od “task-killera”. Tasker omogućava korisnicima određivanje tačnog vremena kada će se isključiti određene aplikacije i konekcije.