Motorola Dynatac

Na današnji dan 1928. godine u Čikagu, braća Paul i Joseph Galvin osnovali su preteču kompanije Motorola, pod imenom “Galvin Manufacturing Corporation”, sa samo jednim proizvodom i pet zaposlenih. Danas proslavljamo #90godinamotorole i nema sumnje da su transformisali tehnološku industriju.

Njihov prvi proizvod dizajniran je 1928. godine i tada je poseban akcenat stavljen na životni vek baterije, izazov koji i danas postoji. Eliminator baterije kompanije Galvin Manufacturing koristio je radio uređaj na baterije kako bi radio na struju, dok  najnoviji proizvod, 5G moto modTM, rešava današnju potrebu za brzim delovanjem. Verni ciljevima kompanije, nikad nisu prestali da teže pružanju onoga što je najbitnije njihovim korisnicima.

Proizveli su prvi prenosivi dvosmerni FM radio 1943. godine, omogućili prvu komunikaciju sa sa Zemljom nakon sletanja kosmonauta na mesec., predstavili legendarni RAZR V3 telefon koji je promenio dizajn mobilnih telefona i postao prvi uređaj koji je služio i kao modni dodatak, ili moto modTM tehnologiju koja je omogućila telefonu da postane boombox radio, instant štampač slika, konzola ili 360° kamera, što sve ukazuje koliko je kompanija Motorola uvek bila fokusirana na ljude.

Proizvodi se razvijaju kako bi život učinili boljim za korisnike.  Imaju tradiciju dugogodišnjeg i posvećenog rukovodstva, od dvadesetosmogodišnjeg upravljanja osnivača kompanije Galvin Manufacturing, Paul Galvin-a, do sadašnjeg predsednika kompanije, Sergio Buniac-a, koji je prvobitno počeo da radi u kompaniji Motorola 1996. godine u marketingu i prodaji mobilnih telefona.

Tokom godina, kompanija Motorola je imala mnogo razloga za slavlje i bila deo istorijski važnih dogadjaja. 90 godina kasnije, od automobila do pametnih telefona, ostali su verni  cilju da razbiju barijere kada su u pitanju inovacije i stvore najbolju tehnologiju u najjednostavnijem formatu, dostupnu svim korisnicima.