A1 Srbija

U eri gde je besprekorna povezanost ključna, A1 Srbija je ponovila svoju dominaciju kao najbrža mobilna mreža u zemlji već treću godinu zaredom. Prema podacima kompanije Ookla®, globalnog lidera u oblasti inteligencije povezivanja i tvorca aplikacije Speedtest®, A1 Srbija je nadmašila konkurenciju, postigavši najviši Speed Score™ od 75,28 na uređajima sa modernim čipsetima. Ovaj izuzetan rezultat predstavlja značajan porast od 28,53% u odnosu na konkurenciju i zasnovan je na podacima prikupljenim iz više od stotinu hiljada testova koje su korisnici svih mobilnih operatera u Srbiji sproveli od aprila do kraja septembra 2023. godine.

Dekada Posvećenosti

Izuzetan rezultat i primetno priznanje za A1 Srbiju predstavljaju direktnu posledicu njenog dugogodišnjeg opredeljenja za unapređenje ukupnog kvaliteta mreže i pružanja usluga. Tokom svojih 16 godina postojanja, A1 Srbija je uspešno izgradila više od 2.300 baznih stanica, proširujući pokrivenost na impresivnih 98% stanovništva širom Srbije.

Nenad Zeljković, glavni direktor za tehniku u A1 Srbija i A1 Slovenija, izrazio je svoje zadovoljstvo, izjavljujući: “Posebno smo srećni jer je ova nagrada zasnovana na testiranju individualnih korisnika. Ona je potvrda svih naših investicija i nastojanja da pružimo vrhunsko korisničko iskustvo, kao i deo naše pripreme za dolazak 5G tehnologije, za čiju implementaciju smo potpuno spremni i željno očekujemo najavljenu aukciju.”

Pohvala od Ookla

Priznanje za najbržu mobilnu mrežu dolazi nakon pažljive analize testova sprovedenih putem čuvene aplikacije za merenje brzine interneta – Speedtest®. Stiven Baj, predsednik i izvršni direktor Ookla®, pohvalio je A1 Srbiju, izjavljujući: “Ovu nagradu dodeljujemo operatorima mobilnih mreža koji pokazuju izuzetnu brzinu i performanse u poređenju sa drugim velikim mrežama na tržištu za drugi i treći kvartal 2023. Drago nam je što odajemo priznanje kompaniji A1 Srbija za ovo dostignuće, koje je rezultat njihove nepokolebljivosti i usmerenosti na pružanje vrhunskog mrežnog iskustva svojim korisnicima.”

Posvećenost Održivosti

Vrhunski kvalitet mreže A1 Srbije ide ruku pod ruku sa postizanjem karbonske neutralnosti kroz smanjenje karbonskog otiska i postepen prelazak na obnovljive izvore energije. A1 je prva telekomunikaciona kompanija u Srbiji čija se mrežna infrastruktura oslanja na upotrebu 5.600 solarnih panela, čiji kapacitet je dovoljan za napajanje čak 750 domaćinstava. Ova posvećenost održivosti dodatno potvrđuje poziciju A1 Srbije kao lidera u telekomunikacionoj industriji.