Zebra Systems - Acronis Cyber Protect i Acronis Cyber Protect 15 u SrbijiZebra Systems - Acronis Cyber Protect i Acronis Cyber Protect 15 u Srbiji

Integracija omogućava malim i srednjim preduzećima da lako i značajno povećaju nivo  sigurnosti svoje ponude upravljanih usluga

Acronis, globalni lider na tržištu rešenja za sajber bezbednost, saopštio je  da je Acronis Cyber Protect Cloud sada integrisan sa rešenjima N-able RMM i N-able N-central. Ova integracija omogućava malim i srednjim preduzećima da lako i značajno povećaju nivo bezbednosti svojih ponuđenih upravljanih usluga. Reč je o još jednoj stavki u besprekornoj integraciji Acronisa sa vodećim RMM/PSA tehnologijama.

Jedan od najvećih izazova s kojima se mala i srednja preduzeća (MSP) danas suočavaju je prebacivanje između mnogih sigurnosnih rešenja i alata za upravljanje. Prema Acronisu, približno 70% MSP provajdera oslanja se na 2-5 različitih provajdera sajber bezbednosti, a mnogi zavise od još većeg broja prodavaca.

Takva složenost je neefikasna jer su provajderi primorani da obučavaju svoje tehničare za više rešenja i interfejsa, što takođe dovodi do sigurnosnih propusta. Ažuriranja softvera mogu dovesti do nekompatibilnosti s drugim postojećim alatima, a IT timovi koji preskaču između konzola mogu zanemariti kritična upozorenja.

„Kao distributer kompanija Acronis i N-able, pozdravljamo ovu inicijativu koja nam omogućava da svojim MSP partnerima pružimo sveobuhvatan skup alata za upravljanje IT-om i sajber bezbednost“, rekao je Štepan Binek, odgovoran za prodaju cloud rešenja u ZEBRA SISTEMS. „Acronis je dugo nastojao da omogući MSP pružaocima usluga da u potpunosti iskoriste sveobuhvatna rešenja za sajber bezbednost, zajedno sa alatima na koje se već oslanjaju. Tako oni mogu steći konkurentsku prednost širenjem usluga koje pružaju i produktivnijim upravljanjem infrastrukturom svojih korisnika.“

Integracija zasnovana na skriptama omogućava lako daljinsko postavljanje rešenja Acronis Cyber Protect Cloud preko N-able RMM i N-central interfejsa. Implementacija je podržana u operativnim sistemima Windows, macOS i Linux.

Zajedno obe platforme nude sledeće prednosti:

  • Jednostavna konfiguracija skripti – Zaštitite podatke klijenta ključnim funkcijama sajber zaštite putem skripti preuzetih sa Acronis Cyber Protect Cloud upravljačke konzole.
  • Mapiranje klijenata – Pregledajte sve račune odjednom putem Acronis Cyber Protect Cloud upravljačke konzole.
  • Daljinska instalacija/deinstalacija zaštitnog agenta – Za efikasnije pružanje usluga daljinskim putem kroz Acronis Cyber Protection Agent na bilo koji broj sistema.
  • Upotreba/opoziv planova zaštite na nivou klijenta – Optimalna sigurnost na nivou pojedinačnog klijenta dodeljivanjem unapred konfigurisanih planova sajber zaštite kroz jedan ili više naloga.
  • Planirajte i pokrenite zadatke sajber zaštite – Pokrenite zadatke s ključnim funkcijama sajber zaštite po zadatom rasporedu ili na zahtev.
  • Pratite status zaštite i primajte Acronis obaveštenja – Pratite status korišćenih planova zaštite i funkcije sajber zaštite u N-able interfejsu i sinhronizujte Acronis-ova upozorenja sa N-able obaveštenjima.