ADATA Technology, vodeći proizvođač DRAM modula visokih performansi i NAND fleš proizvoda, predstavio je danas HV300 i HD330 eksterne hard diskove. Sa debljinom od samo 10,3 mm[i], HV300 je jedan od do sada najtanjih ADATA eksternih hard diskova velikog kapaciteta.

Odlikuje ga elegantan i sofisticiran dizajn koji će vas impresionirati. Sa druge strane, kod modela HD330 fokus je na izdržljivosti, a odlikuje se robusnim silikonskim slojem koji štiti disk i podatke u njemu od slučajnih padova i udaraca.

HV300: Tanak, sofisticiran, siguran

Zahvaljujući maloj debljini od samo 10,3 mm HV300 lako staje u džep torbi i ranaca, a jednako ga je lako i držati u jednoj ruci. Njegov elegantan dizajn, sa atraktivnim sjajnim poklopcem i okvirom sa prelepom teksturom, će zadovoljiti i najprobirljivije korisnike. Kako bi istakli svoj stil, korisnici mogu odabrati jednu od četiri boje: crnu, crvenu, belu ili plavu.

HV300 je dostupan u kapacitetima od 1 TB, 2 TB, 4 TB i 5 TB, kako bi se zadovoljile potrebe različitih korisnika, bez obzira da li su u pitanju rezervne kopije radnih fajlova ili čuvanje 4K filmova, a uz USB 3.1 prenos podataka je veoma brz. Opremljen je ADATA-inim senzorom potresa, koji trenutno obustavlja rad diska u slučaju udarca, čime se minimalizuje pojava grešaka i loših sektora. Pored toga, poseduje i HDDtoGO softver sa AES-256-bitnom enkripcijom, koji štiti važne podatke korisnika od radoznalih očiju.

HD330: Spreman za udarce i padove koje donosi život

Obložen gustim silikonskim slojem koji apsorbuje potrese, ADATA HD330 je stvoren da dobro podnese neizbežne udarce i padove, koje će iskusiti tokom svog životnog veka. Zahvaljujući istom senzoru potresa koji se nalazi i u HV300, korisnici mogu biti sigurni da će njihovi podaci ostati netaknuti, čak i nakon nezgodnih padova. Korisnici će znati da senzor radi kada signalna lampica treperi crveno. HD330 je takođe dostupan u kapacitetima od 1 TB, 2 TB, 4 TB i 5 TB, poseduje HDDtoGO softver sa AES-256-bitnom enkripcijom i odlikuje se brzim prenosom podataka preko USB 3.1.