ADATA USB

ADATA Technology, vodeći proizvođač DRAM modula visokih performansi, NAND flash proizvoda i dodatne opreme za mobilne uređaje, danas je predstavio nekoliko proizvoda namenjenih lakšem prihvatanju USB-C standarda. Ova kompanija je napravila reverzibilni USB standard koji je kompatibilan s konektorima kao što su USB-A i HDMI kao i sa starijim priključcima poput VGA (D-sub). ADATA smatra da USB-C predstavlja pozitivan korak za korisnike. Reverzibilni konektor se sasvim lako priključuje, a označava dolazak bržeg prenosa podataka i većeg kvaliteta prenosa signala. Uz nove adaptere, kablove i koncentratore korisnici mogu da povežu svoj uređaj preko USB-C priključka s raznim drugim uređajima uz zadržavanje funkcionalnosti. Svi kablovi i adapteri su napravljeni od visokokvalitetnih materijala radi osiguranja optimizovanih karakteristika prenosa podataka.

Prenos podataka: USB-C OTG čitač i USB-C koncentrator

USB-C OTG čitač koji znatno olakšava pristup podacima kombinuje podršku za USB-C, USB-A i microSD/SDXC/SDHC u jednom ultra-kompaktnom i lako prenosivom proizvodu. On predstavlja izvrstan način za prenos sadržaja i međusobnog povezivanja uređaja. Slično tome, USB-C koncentrator nudi USB-C, USB-A i HDMI s napajanim priključcima koji mogu da pune uređaje. HDMI priključak omogućava prikaz sadržaja s uređaja kao što su prenosivi računari i pametni telefoni na televizorima, dok USB-A priključak omogućava široku kompatibilnost s brojnim proizvodima.

Prenos video-sadržaja: s USB-C na HDMI i VGA
ADATA nudi adaptere koji prenose digitalne i analogne sadržaje preko USB-C priključka na uređaje s priključcima HDMI i VGA. Takvi proizvodi omogućavaju jednostavan prenos video-sadržaja s pametnih telefona, prenosivih računara, tableta i drugih uređaja s USB-C priključkom na skoro svaki uređaj s video-ulazom, uključujući televizore, set-top box uređaje, konzole za igre i audio/video-prijemnike. Adapter s USB-C na VGA omogućava nastavak podrške za starije standarde i biće vrlo praktičan korisnicima koji moraju prikazivati sadržaje na projektoru u poslovnim i javnim okruženjima.

Moćan prenos: USB-C kabl i adapter

USB-C kablovi kompanije ADATA napravljeni su od robusnih materijala koji sprečavaju oštećenja žica zbog savijanja, rotiranja ili povlačenja. Premijum izrada tih kablova podržava do 100 W zahvaljujući integrisanom E-MARK kontroleru koji ubrzava punjenje uređaja i omogućava puni protok podataka po standardima USB 3.1 Gen 2, pa tako i UHD 4K prikaz bez korišćenja bafera. Uz to, ADATA predstavlja i kompaktne adaptere u obliku priključaka sa standarda USB-C na USB-A pomoću kojih se trenutno milijarde USB-A kablova koji su u upotrebi širom sveta pretvaraju u reverzibilni USB-C bez ikakvih gubitka u prenosu podataka.