ADATA SSD

ADATA Technology, vodeći proizvođač DRAM modula visokih performansi, proizvoda sa NAND flashom i dodataka za mobilne uređaje, predstavlja M.2 2280 SATA SSD ADATA Ultimate SU650. Ovaj SSD opremljen je 3D TLC flash memorijom i nudi kapacitet do 480 GB uz brzine čitanja/pisanja do 550/510 MB/s. Uređaj podržava i inteligentno SLC cacheiranje, te tehnologiju koda za ispravljanje grešaka Low-density parity-check (LDPC) koja garantuje napredne performanse i integritet podataka. SU650 odlikuje faktor veličine M.2 2280 pa je savršen za prenosne i desktop računare, jer ne zahteva spajanje različitih kablova tokom instalacije.

3D NAND kao izvrsna nadogradnja PC-ja

Zahvaljujući implementaciji 3D NAND flasha, SU650 nudi veliki kapacitet prostora za čuvanje (120 GB, 240 GB i 480 GB), poboljšanu učinkovitost i veću pouzdanost. Bilo da se koristi za čuvanje ili kao pogon sa kojeg se podiže operativni sistem, predstavlja odličan izbor za nadogradnju, posebno za korisnike koji prelaze sa hard diska na SSD. Uz to, 3D NAND flash troši manje energije – do 80 % manje nego hard diskovi – što je savršeno za korisnike koji često duže rade na prenosivim računarima.

Vrlo brz, vrlo pouzdan

NAND flash memorija uz inteligentno SLC cacheiranje povećava performanse. To omogućava modelu SU650 da dosegne brzine čitanja/pisanja do 550/510 MB/s i ponudi brže podizanje sistema, prenose datoteka i preuzimanja. Uz tehnologiju koda za ispravljanje grešaka LDPC, SU650 može prepoznati i ispraviti greške i tako osigurati integritet podataka, a time i produžen vek trajanja. Prosečno vreme između kvarova (mean time between failure, MTBF) ovog uređaja iznosi 2 miliona sati u poređenju sa 1,5 miliona za 2D NAND flash, što znači i povećanu pouzdanost.

SSD Toolbox i softver Migration Utility

Kupovinom SSD-a SU650 korisnici se opredeljuju za preuzimanje ADATA programa SSD Toolbox i Migration Utility. SSD Toolbox omogućava korisnicima nadzor uređaja i upravljanje njime, a mogu se videti i stanje pogona, nivo istrošenosti i podaci o veku trajanja. Migration Utility biće posebno koristan osobama koje sa hard diska prelaze na SSD jer je namenjen jednostavnom i lakom sigurnosnom kopiranju i migraciji sadržaja celih pogona, uključujući operativni sistem.