ADATA predstavlja HD830 – svoj najizdržljiviji spoljni hard disk (HDD) do sada. Karakteriše ga ultra snažna aluminijumska spoljašnost, troslojna konstrukcija i oznaka IP68 koja ukazuje na vrhunsku zaštitu podataka.

Štaviše, HD830 je usklađen s normom MIL-STD-810G 516.6 i može podneti do 3000 kg opterećenja. Pored toga, opremljen je i šok senzorima koji sprečavaju greške i bad sector-e usled slučajnog pada i potresa.

Naizgled neuništiv

Čvrsta aluminijumska spoljašnost uređaja HD830 ne samo da je u stanju da izdrži nezgodne padove i brutalnu silu, već može da podnese i opterećenje od 3000 kg, što je otprilike jednako zajedničkoj masi pedeset osoba. HD830 usklađen je i s američkom vojnom normom MIL-STD-810G 516.6, pa tako može preživeti padove s visine do 1,22 metra.

Troslojna konstrukcija nudi potpunu zaštitu spolja i iznutra, uključujući čvrsto spoljno silikonsko kućište u crnoj ili plavoj boji, sloj koji amortizuje udarce i obloženi nosač koji čvrsto drži disk na mestu.

Zaštita zahvaljujući senzorima udaraca

Spoljni diskovi slabijeg kvaliteta nastavljaju sa funkcionisanjem i nakon pada, što može dovesti do grešaka i bad sector-a. HD830 ima senzore udaraca koji zaustavljaju aktivnost diska čim prepoznaju udarac, kao na primer u slučaju nenamernog ispuštanja. Korisnici će znati da su se senzori aktivirali po tome što LED pokazatelj svetli crveno. Kad opasnost prođe, LED pokazatelj će svetleti plavo i disk će nastaviti s normalnim funkcionisanjem.

Oklopljen sa stilom, pregršt kapaciteta za skladištenje

Snažna aluminijumska spoljašnost uređaja HD830 izrađena je s površinom grube teksture i završnom obradom peskarenjem, dok mu dva snažna bočna nosača daju izgled pravog ratnika. U eri 4K Ultra HD video zapisa i drugih sadržaja visoke rezolucije korisnicima nikad nije dosta kapaciteta za skladištenje zbog čega će se HD830 sa kapacitetima od 2 TB, 4 TB i 5 TB HD830 pokazati savršenim.

Kao i ostali spoljni hard diskovi kompanije ADATA i HD830 podleže trogodišnjoj garanciji.