ADATA® Technology, vodeći proizvođač DRAM modula visokih performansi, NAND fleš proizvoda i dodatne opreme za mobilne uređaje, predstavio je spoljni SSD – SD600Q. Model SD600Q nudi velike brzine čitanja/pisanja do 440MB u sekundi, što je četiri puta veća brzina od spoljnih hard diskova.

To je moguće zahvaljujući 3D NAND flešu i donosi izvrsne performanse, pouzdanost i kraće vreme učitavanja. SD600Q ima i konstrukciju otpornu na udarce, mogućnosti disipacije topline, tih rad te je energetski učinkovit.

Brz, pouzdan, velikog kapaciteta

Korisnici će se zaljubiti u SD600Q već prilikom prve upotrebe. Uz brzine čitanja/pisanja do 440MB u sekundi, SD600Q omogućava korisnicima prenos 5-gigabajtnog filma u Full HD rezoluciji za samo 26 sekundi. SD600Q  je opremljen 3D NAND flešom (ili memorijom u steku) i nudi veću pouzdanost, dugotrajnost i pregršt kapaciteta za skladištenje do 960GB.

Lagan, prenosiv, snažan

SD600Q ima masu od svega 60g i neće opteretiti korisnike, a u kombinaciji sa dimenzijama koje stanu u dlan, lako će se smestiti u svaku torbu ili džep. Zahvaljujući silikonskom kućištu koje ga štiti od udaraca i nudi snažnu zaštitu podataka i diska iznutra, SD600Q može „preživeti“ padove s visine do 1,22 m i usklađen je sa strogim američkim vojnim standardom MIL-STD-810G 516.6. Korisnici mogu birati između crne, crvene ili plave boje, dok im trogodišnja garancija omogućava bezbrižno korišćenje.

SD600Q je bez drajvera kompatibilan sa sistemima Windows, Mac OS i Android, i podržava priključivanje u toku rada. Bez dodatnih radnji, odmah po vađenju iz originalnog pakovanja, funkcioniše sa prenosnim računarima, tabletima, pametnim telefonima i igračkim konzolama, što olakšava deljenje i prenos sadržaja između platformi, bez brige zbog dugotrajnih instalacija.