ADATA® Technology, vodeći proizvođač DRAM modula visokih performansi i NAND fleš proizvoda, objavio je da je uspešno overklokovao svoj dual channel XPG SPECTRIX D41 RGB DDR4 memorijski modul na 5000 MHz, u konfiguraciji koja koristi vazdušno hlađenje. Ovo uzbudljivo dostignuće je potvrda sposobnosti kompanije ADATA da razvija vrhunske nove proizvode, ali i dokaz izuzetnih performansi koje ima XPG SPECTRIX D41 RGB.

“Oduševljeni smo ovim važnim dostignućem koje smo postigli tokom marta meseca, jer još jednom pokazuje velike mogućnosti koje ADATA ima, kada su u pitanju istraživanje i razvoj, kao i strast koju gajimo ka unapređenju memorijskih performansi,“ izjavio je Tom Chan, direktor kompanije ADATA Technology. „Ključni sledeći korak za nas će biti da ovo ne ostane samo tehnološko dostignuće, već nešto što će biti dostupno igračima, overklokerima i svima drugima, tako da oni imaju najveću korist od ovih neverovatnih performansi.“
XPG SPECTRIX D41 RGB memorija je dostigla prag od 5000 MHz u konfiguraciji koja ima vazdušno hlađenje, pri čemu su korišćeni Samsung B-die IC, MSI Z370I GAMING PRO CARBON AC i Intel Z370 čipset sa podrškom za Intel XMP 2.0.

Performanse SPECTRIX D41 RGB DDR4 5000 MHZ (AX4U470038G19-DR41) na MSI Z370I GAMING PRO CARBON AC