Jedna od najvećih onlajn prodavnica, kineski „AliExpress“, počinje saradnju sa ruskim internet prodavnicama. Ruski proizvodi će se pojaviti na „AliExpressu“ 11. novembra, kada se u Kini održava tradicionalna onlajn rasprodaja.

Što se tiče saradnje sa „AliEkspresom“, ruski ritejleri dobijaju mogućnost da povećaju prodaju pre svega u ruskim regionima, jer „AliEkspres“ ima razvijenu logistiku. U prilog tome ide činjenica da se samo 15 odsto njihove robe naručuje iz Moskve i Sankt Peterburga.

alibana

Krajem meseca „Tmol global“, koji je sastavni deo kompanije „Alibaba“, krenuće sa prodajom ruskih prehrambenih proizvoda u Kini. Kineski potrošači će moći da kupe kondenzovano mleko, ulje, čokoladu, slatkiše, dečju hranu.

Uslovi pod kojima će raditi ruske kompanije ne razlikuju se od uslova za kineske: „AliExpress“ uzima proviziju od pet odsto cene isporučenog proizvoda.

Šef predstavništva „AliExpressa“ u Rusiji Mark Zavadski za Sputnjik kaže da je za ovaj kineski lanac Rusija jedno od tri najveća tržišta.

Osim toga, kompanija „Alibaba“, u čijem je „AliExpress“ vlasništvu, zajedno sa ruskim centrom za inovacije „Skolkovo“ raspisala je konkurs za najbolje ruske projekte u sferi mikroelektronike. Pobednici će uz pomoć sajta „AliExpress“ dobiti mogućnost da plasiraju svoje proizvode na američko i evropsko tržište.