Najnovija AMD Radeon™ PRO W7700 - Snaga inovacija na radnim stanicama: Grafički akcelerator koji postavlja nove standarde u profesionalnoj grafici ispod 1.000 dolara.Najnovija AMD Radeon™ PRO W7700 - Snaga inovacija na radnim stanicama: Grafički akcelerator koji postavlja nove standarde u profesionalnoj grafici ispod 1.000 dolara.

AMD, lider u svetu grafičkih tehnologija, najavljuje dolazak svoje najmoćnije profesionalne grafičke kartice do sada – Radeon™ PRO W7700. Ova grafička kartica postavlja nove standarde u svetu profesionalnih grafičkih akceleratora ispod 1.000 dolara, pružajući neviđene performanse i mogućnosti za kreatore sadržaja, inženjere i umetnike širom sveta.

Pregled Radeon™ PRO W7700

Sa ciljem da zadovolji rastuće zahteve kreativnih industrija, AMD Radeon™ PRO W7700 donosi niz inovacija i poboljšanja. Ovaj grafički akcelerator se ističe po svojoj idealnoj kombinaciji pouzdanosti, stabilnosti i izuzetnih troškova/performansi. AMD je posebno naglasio da je Radeon™ PRO W7700 prilagođen profesionalcima koji se bave kreiranjem sadržaja, CAD-om i AI aplikacijama.

Oslobađanje Kreativnosti

Grafički akcelerator AMD Radeon™ PRO W7700 se ističe kao idealno rešenje za rastuće zahteve u medijima, dizajnu, proizvodnji, arhitekturi, inženjeringu i izgradnji. Sa impresivnih 16 GB brze ECC video memorije, omogućava 3D umetnicima i video urednicima rad sa modelima i teksturama veće rezolucije, uz mogućnost obrade kompleksnih efekata.

Podrška za DisplayPort™ 2.1 donosi bogatiji kolorni prostor i omogućava korišćenje najviših rezolucija ekrana, pružajući video montažerima jedinstveno iskustvo. Dodatno, podrška za najnovije kodeke sa AV1 mogućnostima kodiranja/dekodiranja i video kodiranje sa AI poboljšanjima čini Radeon™ PRO W7700 nezaobilaznim izborom za ubrzanje video produkcije.

CAD i Dizajn Sledeće Generacije

Sa temeljem u arhitekturi visokih performansi, energetski efikasne AMD RDNA™ 3, Radeon™ PRO W7700 nudi do 1,7X bolju cenu/performanse u poređenju sa konkurencijom. Posebno se ističe sa do 52% većim performansama u SOLIDWORKS-u®, do 24% većim performansama u Creo-u i do 37% većim performansama u CATIA-i, čime pruža snažnu podršku arhitektama da prenesu svoje vizije u stvarnost.

DisplayPort™ 2.1 i AMD Radiance Display™ Engine tehnologija doprinose zadivljujućim rezolucijama i živopisnoj dubini boja za prikazivanje projekata na do četiri ekrana. Partnerstvo sa ACCA Software-om omogućava korisnicima Edificius BIM aplikacije da iskoriste povećan fotorealizam i poboljšanu snagu prikazivanja slika.

AI Ubrzanje

Ono što izdvaja Radeon™ PRO W7700 od konkurencije je sposobnost da podrži izgradnju i pokretanje AI aplikacija direktno sa radnih površina. Sa hardverskim AI akceleratorima, ova grafička kartica je posebno dizajnirana da ubrza AI radna opterećenja u najnovijim aplikacijama, uključujući DaVinci Resolve, Adobe Premiere, Topaz Labs Video AI i mnoge druge.

Anuš Elangovan, korporativni potpredsednik zadužen za razvoj AMD softvera, ističe uzbuđenje zbog dolaska Radeon™ PRO W7700 i naglašava kako će pomoći korisnicima da iskoriste generativni AI i druge kreativne aplikacije.

Specifikacije GPU-a

AMD Radeon™ PRO W7700 dolazi sa impresivnim specifikacijama koje ga čine neprikosnovenim liderom u svojoj klasi. Sa 48 jedinica za procesiranje i Raytracing akceleraciju, 96 AI akceleratora, TFLOPS vrednosti od 28 (maksimalna jednostruka preciznost) i 16 GB GDDR6 memorije sa ECC, ovaj grafički akcelerator pruža nezapamćene performanse.

Cena i Raspoloživost

Grafička kartica AMD Radeon™ PRO W7700 za radne stanice očekuje se na tržištu od sredine novembra 2023. godine, dostupna kod vodećih prodavaca. OEM radne stanice i SI konfiguracije trebalo bi da budu dostupne krajem istog meseca. Preporučena maloprodajna cena bez poreza iznosi 999 američkih dolara, čineći ovaj vrhunski grafički akcelerator pristupačnim za širok spektar profesionalnih korisnika. AMD je još jednom potvrdio svoju predanost pružanju vrhunskih proizvoda koji unapređuju kreativnost, produktivnost i inovacije u radnim stanicama širom sveta.