AMD  je danas objavio da je Arka Mediaworks koristio AMD FirePro™ W8100 GPU-ove, AMD FirePro™ W9100 GPU-ove i druge AMD tehnologije u produkciji njihovog novog filma, Baahubali: The Beginning.

Režiran od strane priznatog režisera, S.S. Radžamoulia (S.S. Rajamouli), Baahubali: The Beginning je priča od dva brata koji su se našli u sukobu zbog podele kraljevstva nasleđenog od oca.

Baahubali6

Prvi od dva dela ove drame, sadrži seriju vizuelno uzbudljivih avantura oživljenih snagom AMD FirePro profesionalne grafike, koja umetnicima omogućava da kreiraju besprekorne vizuelne efekte u realnom vremenu. Film sa najvećim budžetom u karijeri ovog indijskog režisera, Baahubali: The Beginning pojavo se ovog leta u 200 bioskopa širom Sjedinjenih Država i u više od 4000 bioskopa globalno, internacionalna verzija bi trebala da debituje u mnogim drugim državama i filmskim festivalima. Sutra će režiser S.S. Radžamouli (S.S. Rajamouli), Radža Koduri (Raja Koduri) iz AMD-a i Pit Drejper (Pete Draper) iz MakutaFX održati panel diskusiju o kreiranju filma Baahubali: The Beginning, koja će uživo biti emitovana iz Los Anđelesa u 18:50. Gledaoci mogu pretiti prenos na ovoj adresi.

„Kada je su u pitanju sjajni vizuelni efekti korišteni u filmu Baahubali: The Beginning, ne radi se samo o pružanju inovativnog hardvera,“ kaže Radža Koduri (Raja Koduri), viši potpredsednik i generalni arhitekta, AMD-ove Radeon Technologies Grupe. „AMD je takođe fokusiran na pružanje alata za kreatore filmova sa kojima su u mogućnosti da ožive svoje fantazije bez opterećenja vezanih za proračunavanja i planiranje kada će rezultati biti vidljivi. Ponosni smo na našu saradnju sa Arka Mediaworks studijom i sa S. S. Radžamoulijem (S.S. Rajamouli)na kreiranju zadivljujućih scena renderovanih sa izuzetnom preciznošću i vizuelnom tačnošću, i veoma smo uzbuđeni saradnjom na kreiranju vizuelnih efekata i transmedijskog iskustva u filmu Baahubali: The Conclusion, čija je internacionalna premijera planirana za iduću godinu.”

Kako bi ukazao na AMD-ov tehnološki doprinos u produkciji vizuelnih efekata, režiser S. S. Radžamouli (S.S. Rajamouli) istakao AMD FirePro profesionalnu grafiku kao važnu tehnologiju koja je omogućila renderovanje fantastičnih scena i vizuelnih efekata.

„Oduvek sam bio fasciniran velikim palatama, kraljevima na konjima i bitkama hiljada ratnika, ali takve epske scene lako mogu biti izostavljene zbog visokih troškova produkcije,“ kaže S. S. Radžamouli (S.S. Rajamouli), režiser filma, Baahubali: The Beginning.  „Kako bi smo oživeli ovakve scene, AMD nam je pružio profesionalne grafičke tehnologije i inženjersku podršku koja nam je pomogla da kreiramo izvanredne vizuelne efekte koji pomeraju granice internacionalne kinematografije.“
AMD tehnologije ne pokreću samo maštu stvaralaca već takođe proizvode zadivljujući kvalitet slike za nestvarna iskustva sa sve spektakularnijim vizuelnim efektima. AMD razmišlja iznad današnjih konvencionalnih tehnoloških kategorija kako bi pokretao naredne generacije vizuelnog računarstva – spoj kinematografskog sadržaja i virtualne realnosti, koji omogućavaju tehnologije kao što je AMD LiquidVR™ tehnologija.

AMD je pružio ključne tehnologije vezane za produkciju efekata u većem broju filmova uključujući Machete Kills, Predators, Shorts, Spy Kids 4D, i mnoge druge.