ExactTrak, proizvođač Security Guardian zaštite, danas je objavio potpisivanje ugovora sa AMD-om kojim se omogućava ugradnja njihove Security Guardian tehnologije u AMD procesore radi zaštite od gubitka i krađe mobilnih podataka.

 

Lansiran pre tri godine u UK, ExactTrak  Security Guardian je jedini USB ključ koji omogućava korisnicima da sa udaljene lokacije uključe i isključe uređaj, ili u potpunosti da izbrišu podatke bez da je USB priključen na sam uređaj ili na internet. Sa svojom baterijom, GPS, GSM i satelitskih funkcionalnosti, korisnici su u mogućnosti da prate lokaciju Security Guardian-a i pošalju instrukcije na ključ putem oblak-bazirane konzole za upravljanje.

 

Kompanije koje svoje zaposlene opreme sa Security Guardian USB ključem mogu ih pojedinačno kontrolisati putem konzole za upravljanje bez obzira na mobilni uređaj koji odaberu da koriste. To uključuje uključivanje i isključivanje uređaja ili brisanje podataka, ograničavanje vremena ili lokacije na kojoj se podacima može pristupiti i nadgledanje dodavanja, brisanja, kopiranja ili štampanja informacija sa ključa.

 

Roj Tajlor (Roy Taylor), korporativni potpredsednik „Alijansi“ u AMD-u, rekao je: „Pored inovativnih tehnologija, ono što je najviše uticalo na sklapanje ovog sporazuma su Normanova posvećenost kao i posvećenost celokupnog ExactTrak tima. Broj podataka kao i broj mobilnih uređaja se svakog dana povećavaju što kompanijama čini sigurnost mobilnih podataka veoma velikim izazovom na čijem rešavanju ćemo sa zadovoljstvom sarađivati sa kompanijom ExactTrak.”

 

Norman Šou (Norman Shaw), Osnivač i CEO kompanije ExactTrak, rekao je: „Ovaj sporazum sa AMD-om predstavlja korak ka promeni načina na koje organizacije posmatraju mobilne podatke i mi verujemo da postoji potencijal za unapređenje sigurnosti mobilnih podataka na globalnom nivou. Veoma smo uzbuđeni što ćemo pružiti ekskluzivan niz sigurnosnih modula za AMD-ove izuzetno napredne procesore koji će se pojaviti kasnije tokom ove godine. Takođe biće nam zadovoljstvo da blisko sarađujemo sa AMD-ovim partnerima kako bi smo sigurnost mobilnih podataka učinili stvarnom u što bližoj budućnosti.”

 

ExactTrak i AMD očekuju da će ugradnja Security Guardian modula za sigurnost mobilnih podataka u AMD čipove otpočeti u narednim mesecima i da će ti čipovi u uređajima biti dostupni kasnije tokom ove godine.