AMD je danas objavio da je AMD LiquidVR™ tehnologija, AMD-ova inicijativa posvećena kreiranju udobnog i maksimalno realističnog iskustva Virtuelne Realnosti (VR), nagrađena prestižnom Lumiere Nagradom koju dodeljuje udruženje „Advanced Imaging Society“, za inovacija u zabavnim tehnologijama, na sedmoj tradicionalnoj dodeli nagrada za Tehnologije i Nove Proizvode u Paramount Pictures Studijima u Paramount Kompleksu u Holivudu, Kalifornija.

amd-pro

„Nama je čast što je Holivudska industrija prepoznala našu AMD LiquidVR™ tehnologiju kao budućnost na polju kreativne umetnosti i nauka,“ kaže Radža Koduri (Raja Koduri), viši potpredsednik i glavni arhitekta, Radeon Tehnologije Grupe, u kompaniji AMD. „Sa AMD LiquidVR™ tehnologijom, programeri u filmskoj industriji, industriji igara, medicini, istraživanjima i edukaciji u potpunosti mogu iskoristiti GPU snagu Radeon™ grafike i zajedno, možemo kreirati zadivljujuće i revolucionarno VR iskustvo.”

Inovativna AMD LiquidVR™ tehnologija je posvećena donošenju boljeg sadržaja, komfora i kompatibilnosti sa VR aplikacijama. U skladu sa smernicama bliske saradnje sa ključnim tehnološkim partnerima i programerima u ekosistemu, LiquidVR™ koristi AMD GPU softverski i hardverski podsistem kako bi se uspešno nosio sa problemima i preprekama, i kako bi se postigao nenadmašan osećaj „prisutnosti“ u VR okruženjima – stanju opčinjenosti u kom situacije, objekti i karakteri unutar virtuelnog sveta izgledaju „stvarnim“.

Lumiere Nagrada koju dodeljuje udruženje „Advanced Imaging Society“, dodeljuje se novim tehnologijama i proizvodima na tržištu koji kreativnu industriju pokreću napred. Za cilj ima informisanje kreativnih profesionalaca o dolazećim inovacijama i najnaprednijim tehnologijama, udruženje „Advanced Imaging Society“ predstavlja vodeće na svetu kompanije i organizacije u kreativnoj umetnosti i naukama.