AMD (NASDAQ: AMD) je danas objavio početak saradnje sa kompanijama Oculus i Dell na opremanju Oculus spremnih PC računara AMD Radeon™ GPU-ovima, sa cenom već od $999USD. Oslanjajući se na AMD-ovu lidersku LiquidVR™ tehnologiju i „Graphics Core Next“ arhitekturu ovi moćni PC računari dizajnirani su da u igrama pruže zapanjujuće performanse i da omoguće spektakularna VR iskustva.

amd-pro-a

„Ovo su veoma uzbudljiva vremena za biti u samom srcu svega vezanog za Virtuelnu Realnost.“ kaže Roj Tejlor (Roy Taylor), korporativni potpredsednik, Alijansi i Sadržaja, u kompaniji AMD. „Snažno verujem da zajedno sa kompanijama Dell i Alienware, možemo širokom krugu kupaca pružiti izuzetne VR sposobnosti pokretane AMD Radeon GPU-ovima.”

U martu, programerima i korisnicima AMD je predstavio inicijativu za pružanje ultimativnog VR iskustva utemeljenu na AMD LiquidVR™ tehnologiji. AMD LiquidVR™ tehnologija omogućava nisko kašnjenje i visoke performanse u VR što omogućava održavanje pouzdanog komfora tokom korisničkog VR iskustva i „plug-and-play“ kompatibilnost sa VR naočarima. AMD GPU softverski i hardverski podsistemi su  glavne komponente koje čine AMD LiquidVR™ stvarnim i koje programerima i kreatorima zabavnog sadržaja omogućavaju kreiranje stvarnom-nalik prisustvu u VR okruženjima.

„Već skoro 20 godina kompanija Alienware je lider u performansama i inovacijama za igranje na PC računarima; virtuelna realnost je naredni izazov za koji takođe nameravamo da budemo lideri i inovatori na isti način i sa istom strašću,“ kaže Frenk Ejzor (Frank Azor), Su-Osnivač i Generalni Menadžer kompanije, Alienware. „Spoj performansi AMD Grafike i inovacija kompanije Oculus daje neverovatnu priliku Alienware-u da pruži nešto neverovatno za sve korisnike.“