AMD je danas predstavio detalje o jednom od najvećih i tehnički najnaprednijih displej-zidova, postavljenom na Tajms Skveru u Njujorku u ulici Brodvej 1535, između ulica 45. i 46. Zapanjujuće vizuelizacije digitalnih reklama i znakova ogromnih veličina — 2325 metara kvadratnih, Ultra-Visoke Definiciji koja iznosi skoro 24 miliona piksela – pokretane su AMD FirePro™ profesionalnim grafičkim karticama.

Ovaj displej-zid, sa sistemom za prikazivanje dizajniran je i održavan je od strane kompanije Diversified Media Group, on je jedna celovita površina koja svojom dužinom pokriva celokupan blok zgrada i visok je osam spratova. Ovaj digitalni znak pokreće tri AMD FirePro profesionalne grafičke kartice pomoću AMD Eyefinity Tehnologije, gde svaka kartica pokreće šest delova displeja sa ukupnom rezolucijom od 10,048 x 2,368 piksela. Svaki pojedinačni deo displeja je sinhronizovan po grafičkim karticama i zonama pomoću FirePro™ S400 sinchronizcijonog modula.

„Realističnost grafike je ključni pokretač naredne generacije živopisnog iskustva, bilo da se radi o displej-zidovima, virtualnoj realnosti, ili drugim aspektima vizuelizacije,” kaže Forest Norod (Forrest Norrod), viši potpredsednik i generalni menadžer, EESC Poslovne Grupe, u AMD-u. “Ovaj displej-zid na Tajms Skveru, pokretan našom AMD FirePro profesionalnom grafikom i skalabiniom Graphics Core Next arhitekturom je odličan primer toga kako je AMD spreman i sposoban da zajedno sa svojim kupcima razvija inovacije i pomera granice vizuelnih tehnologija.”
AMD FirePro grafika i Graphics Core Next arhitektura su idealni za rad sa širokim nizom aplikacija zbog toga što su sposobne da paralelno izvršavaju ogroman broj operacija u jednom ciklusu izvršavanja. Te operacije primenjene na milijarde poligona svake sekunde je ono što čini da displej-zidovi ili animacije izgledaju realno za ljudsko oko.

“Vizuelni i tehnički zahtevi za kreiranje jednog od najvećih displej-zidova na svetu sa Ultra-Visokom Definicijom bili su veoma zastrašujući,” kaže Majkl Mitler (Mitchell Mittler), potpredsednik, Odeljenja Tehnoloških Rešenja u kompaniji, Diversified Media Group.

“Da bi se postigla implementacija vrhunskog kvaliteta na displeju ovakvih razmera potrebni su industrijski lideri koji su sposobni da ispune ovakve zahteve i takođe da pruže stenovito čvrstu podršku. Sa najnaprednijim AMD FirePro profesionalnim grafičkim karticama, AMD je ispunio zahteve na svim frontovima i mi smo neizmerno zadovoljni ostvarenim rezultatima.”