AMD  je danas predstavo svoju 6-tu Generaciju A-Serije procesora, prve na svetu Akcelerisane Procesorske Jedinice (APU) visokih performansi sa Sistem-na-Čipu (SoC) dizajnom. Prethodno poznat pod kodnim nazivom „Carizzo“, AMD A-Serije Procesor 6-te Generacije koristi sve prednosti AMD-ove procesorske i grafičke Intelektualne Svojine koja omogućava pružanje izuzetnog i do sada ne ostvarivog  korisničkog iskustva.

6-ta Generacija AMD A-Serije Procesora je najsvestranija do sada proizvedena generacija procesora za notbuk računare, stvorena da bude uspešna kako u današnjim tako i u budućim korisničkim i poslovnim aplikacijama, i pruži vrhunsku striming zabavu, nenadmašno glatko onlajn igranje, i inovativna računarska iskustva, sa celodnevnim trajanjem baterije.

amd-g-serija

Prva na svetu Akcelerisana Procesorska Jedinica visokih-performansi u SoC dizajnu je prva koja donosi veliki broj novih tehnologija: prvu na svetu na notbuk računarima donosi podršku hardverskoj akceleraciji dekodiranja „High Efficiency Video Coding“ (HEVC) standarda, prvi dizajn kompatibilan sa Heterogenom Sistemskom Arhitekturom (HSA) 1.0, i prvi ARM® TrustZone®-kompatibilan APU visokih performansi. Novi procesor poseduje i do 12 Računarskih Jezgara – 4 CPU + 8 GPU* – baziranih na AMD “Excavator” jezgrima i trećoj generaciji višestruko nagrađivane AMD „Graphics Core Next“ (GCN) arhitekture. Rezultat su revolucionarni procesori koji omogućavaju više od dva puta duže trajanje baterije nego njihovi prethodnici, i do 2x više igračke performanse nego njihovi konkurenti, inovativno računarsko iskustvo omogućeno putem HSA arhitekture, i vrhunsko Microsoft® Windows® 10 iskustvo sa podrškom za DirectX® 12, sve to omogućava pružanje izuzetnog korisničkog iskustva.

„Notbuk računari ostaju idealan i svestran uređaj u životima korisnika – jedan uređaj koji je sposoban da obavlja sve poslove i to da ih obavlja odlično,  današnji korisnik ne bi trebao da plaća ekstra da bi uživao u visokom kvalitetu strimovanog videa, i superiornom onlajn igračkom iskustvu, stubovima modernog računarskog iskustva,“ kaže Met Skiner (Matt Skynner), korporativni potpredsednik i generalni menadžer, Proizvoda u AMD-u. „To se od danas menja sa 6-tom Generacijom AMD A-Serije APU procesora, dizajniranih da pruže do sada neviđeno izuzetno iskustvo za mejnstrim notbuk računare, istinski čineći inovacije dostupne svima. Naši partneri planiraju da našu 6-tu Generaciju APU procesora predstave u danas najinovativnijim notbuk računarskim platformama, i pokažu pun potencijal APU-ovih sposobnosti.”

„AMD i Microsoft nastavljaju sa inovacijama na polju personalnih računara kroz unapređenja sa Windows® 10 operativnom sistemom i DirectX® 12, i današnjim predstavljanjem 6-te Generacije AMD A-Serije procesora,“ kaže Roan Sons (Roanne Sones), generalni menadžer, Grupe za Operativne Sisteme, Microsoft Corp. „Kupci će uživati u najprivlačnijim sposobnostima Windows® 10 operativnog sistema, koji omogućava sjajno notbuk računarsko iskustvo.”