AMD pro

AMD  je danas predstavio svoju najmoćniju liniju AMD PRO A-Serije mobilnih procesora (prethodno poznatih pod kodnim nazivom “Carrizo PRO”) namenjenih tržištu pristupačnih poslovnih laptop računara. U saradnji sa kompanijama HP, ExactTrak, i Qualcomm Technologies, Inc. podružnicom kompanije Qualcomm Incorporated, AMD donosi obilje unapređenih sigurnosnih sposobnosti i performansi, uključujući i pokretanje jednih od prvih na tržištu poslovnih laptop računara sa Windows® 10 operativnim sistemom za firme koje planiraju nadogradnju.

amd-pro-a

“Naši novi AMD PRO procesori omogućavaju vrhunske performanse, pouzdanost i priliku za današnje poslovne korisnike nudeći im izbor i pristupačnost za ostvarivanje njihovih specifičnih poslovnih potreba,” kaže Dejvid Benet (David Bennett), korporativni potpredsednik i generalni menadžer, Poslovnih Proizvoda u AMD-u. “Mi IT menadžerima omogućavamo da održe sigurnost, stabilnost i pouzdanost okruženja, nudeći im nenadmašnu pouzdanost, stabilnost, i dugovečnost procesora, i priliku za bogatije sistemske konfiguracije.”

AMD PRO A-Serije procesori su smišljeno-dizajnirani za poslovne korisnike, nudeći im dugotrajnu komercijalnu vrednost i mogućnost da se oslone na 24-mesečnu dugotrajnu posvećenost, 18-mesečnu stabilnost slike, kvalitet izuzetnog nivoa[1] i produženu OEM garanciju i podršku do čak 36 meseci[2].

“Novi AMD PRO procesori u kombinaciji sa Windows 10 operativnim sistemom poslovnim korisnicima pružaju prirodnije i intuitivnije načine interakcije sa njihovim laptop računarom, uključujući i Kortanu, ličnog digitalnog asistenta.” Kaže Kris Morisij (Chris Morrissey), direktor poslovnog planiranja u kompaniji Microsoft. “Windows® 10 Enterprise našim korisnicima  pruža vrhunsku zaštitu od modernih sigurnosnih pretnji putem sistema zaštite najviše klase, kao što su Device Guard, Enterprise Data Protection, i Windows Hello biometrijska autentifikacija. Zajedno, mi ćemo korisnicima pružiti sigurno i vrhunsko iskustvo koje će  im omogućiti veću produktivnost na poslu, kod kuće ili u pokretu.”

Sa podrškom za “Distributed Management Task Force“ (DMTF) standard i  industrijski standard za Desktop i Mobilnu Arhitekturu za Sistemski Hardver (DASH), AMD PRO A-Serije procesori omogućavaju veću fleksibilnost organizacije u multi-klijentskim okruženjima po poslovno-pristupačnim cenama. Kako mobilnost nastavlja da transformiše poslovanje, IT rukovodioci se okreću tehnološkim kompanijama za najbolje alate i rešenja. Sarađujući sa kompanijom Qualcomm Technologies, AMD i HP su radili na stvaranju ponude sa najmodernijim modemskim tehnologijama za najnovije modele HP EliteBooks laptop računara.

“Sa sve većom potražnjom za mobilnim poslovnim rešenjima, nama je zadovoljstvo što naš Qualcomm® SnapdragonTM X5 LTE modem igra glavnu ulogu u besprekornim sposobnostima 4G povezivanja i geografskog lociranja u HP EliteBook G3 705 seriji laptop računara,” kaže Frejm Akiki (Fram Akiki), viši direktor i produkt menadžmenta u kompaniji Qualcomm Technologies. “Iz bliske saradnje sa kompanijama HP i AMD, mi verujemo da će HP EliteBook 705 G3 Serija biti od koristi poslovnim korisnicima, jer pruža brzo i sigurno povezivanje za cenovno-efikasna oblak-bazirana rešenja poput praćenja sredstava, udaljenog brisanja podataka, sponzorisanog povezivanja i primene u naplati-po-potrošnji.”

Zbog nedavnih sigurnosnih provala u korporativne sisteme, IT rukovodioci su konstantno pod sve većim pritiscima od strane upravnih odbora da osiguraju poslovno osetljive sisteme. Kombinacija hiper-mobilnih radnika i sve većeg broja sigurnosnih pretnji predstavlja značajan izazov za poslovne menadžere. AMD i ExactTrak su odlučili da savladaju neke od ovih izazova sa svojom Security Guardian hardverskom tehnologijom.

“U eri u kojoj je mobilnost u poslovanju raste eksponencijalno, i u kojoj kompanije doživljavaju gubitke u poslovanju i reputaciji zbog sigurnosnih provala, sigurnost mobilnih podataka se nalazi visoko na svačijoj agendi ” kaže Norman Šou (Norman Shaw), Osnivači i CEO kompanije ExactTrak. “ Kako naša Security Guardian tehnologija pruža geo-funkcionalnosti, ključnom sposobnošću za upravljanje podacima i sistemima koja se može integrisati u ARM® TrustZone® i AMD Sigurnosni Procesor, kao i sa sposobnošću udaljenog uništavanja čipa sa podacima u slučaju da uređaj bude izgubljen ili ukraden, AMD i ExactTrak zajedno će biti lideri u x86 industriji uspostavljanjem osnove-poverenja na hardverskom i na softverskom nivou.”

AMD PRO A-Serije mobilni procesori su od danas dostupni u većini Internet prodavnica i trenutno se nalaze u HP EliteBook 705 G3 Serije laptop računarima, uključujući HP EliteBook 725, 745 i 755 seriju.