Uz samo par klikova na mobilnom telefonu moguće je pronaći sve informacije o 85 zanimljivih eko-turističkih destinacija, besplatnom internetu i ugostiteljskoj ponudi širom Srbije. Zahvaljujući jedinstvenim mobilnim aplikacijama razvijenim uz podršku Telenor fondacije, turistima i građanima je olakšan pristup informacijama važnim prilikom odabira destinacije za odmor.

Preko zaštićenih područja, urbani zeleni biseri i Telenor internet parkovi samo su neke od 70 lokacija u Beogradu i Vojvodini za koje na android aplikaciji “Plavo zelena mapa Srbije” i mogu da se pronađu potrebne fotografije, zanimljivosti, aktivnosti za posetioce.

Takođe, za sve one koje zanima da istraže još zanimljivih eko destinacija širom Srbije, na dopunjenoj android aplikaciji EcoVirtourmogu da pogledaju informacije o 15 nacionalnih parkova, specijalnih rezervata i parkova prirode. Među njima su: Nacionalni parkovi Fruška Gora, Tara, Đerdap i Kpaonik, Park prirode i rezervat biosfere Golija, park prirode Stara planina, specijalni rezervati: Obedska bara, Bagremara, Koviljsko-petrovaradinski rit, Gornje podunavlje i Deliblatska peščara.

 

Želja da se uživa u lepotama Srbije dovodi sve veći broj turista u našu zemlju, a njeni građani sve više putem interneta otkrivaju prirodne lepote koja nam ona pruža.